Het resultaat van de watersnoodramp: de Oosterscheldekering © foto Shutterstock

Het Watersnoodpad is een wandelroute van 154 kilometer lang. Het themapad loopt langs plekken die te maken hebben met de ramp in 1953 op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Deze maand is het precies 70 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond...

Tijdens een zware noordwesterstorm braken op 1 februari 1953 de dijken door. Het water stroomde de polders van Zeeland in, maar bereikte zelfs ook delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Als gevolg van deze ramp verdronken er duizenden mensen en dieren.

Themapad met tien etappes

De Zeeuw Theo Klanke ontwikkelde in 2013 het Watersnoodpad. Hij legde het pad over Schouwen-Duiveland, omdat dit een van de zwaarst getroffen gebieden was. De route met een lengte van 154 km komt langs diverse plaatsen die je brengen naar de dramatische gebeurtenissen in 1953. Het pad bestaat uit 10 etappes met een lengte van 7 tot 20 km. Je hoeft de totale route vanzelfsprekend niet in één keer te doen; je kan ervoor kiezen om één of meerder losse etappes te wandelen. Het Watersnoodpad is in één richting beschreven in een handige wandelgids. Ook is het pad goed bewegwijzerd.

wandelnieuws watersnoodpad kunstwerk shutterstock

Het monument voor de slachtoffers van de Watersnoodramp © foto Shutterstock

Handszame wandelgids

De route van het Watersnoodpad is geheel beschreven in een handzaam wandelgidsje.

Bestel de gids hier

 

Deel dit artikel