© foto SLG

Op zaterdag 15 april is in Varik de feestelijke opening van het 144ste (!) Klompenpad: het Dikke Torenpad. In het bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren wordt dan het startpaneel onthuld door de plaatstelijke wethouder.

Na de officiële opening is er tevens een korte wandeling over een deel van het nieuwe Klompenpad waarna ook nog een afsluitende toast op het programma staat. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Mooi buitengebied

Het nieuwe Dikke Torenpad is een wandelroute van in totaal twaalf kilometer. Je wandelt daarbij door uiterwaarden, langs de Waal en door boerenland in het prachtige buitengebied van Varik en Heesselt. Via een overstaproute wordt het Dikke Torenpad ook nog verbonden met het Ynenpad, dat binnenkort in Opijnen geopend zal worden.

Vrijwilligers

Zoals gebruikelijk zullen onder begeleiding van SLG enthousiaste vrijwilligers de route maandelijks nalopen om te controleren of alles nog klopt en voldoende toegankelijk is. Wie een Klompenpad bewandelt is te gast op het betreffende opengestelde terrein van de grondeigenaar. Daarom geldt de regel dat honden op sommige delen niet zijn toegestaan in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden ook daar vanzelfsprekend de heersende regels.

Brochure en app

De route is met blauwe bordjes gemarkeerd in twee richtingen. Voor de digitale brochure met route-informatie kan je terecht op de website van Klompenpaden. Je kan de route eveneens downloaden in de Klompenpaden app.

Deel dit artikel