Het in de Oostzee gelegen eiland Rügen trekt jaarlijks vele bezoekers – waaronder veel wandelaars - vanwege het Nationaal Park Jasmund en de indrukwekkende witte krijtrotsen die er zijn. In 2023 verwacht het populaire Duitse eiland echter nog veel meer wandelaars te trekken...

Vanaf 22 april is er namelijk een nieuwe hotspot op het eiland: de ‘Skywalk Königsstuhl’. Dit is een spectaculair, zwevend uitkijkplatform op maar liefst 122 meter hoogte. Een mooie bijkomstigheid is dat een bezoek aan de Skywalk Königsstuhl voortreffelijk te combineren is met fraaie wandelroutes op het eiland.

Het nieuwe platform biedt een geweldig uitzicht op de krijtkust, de Oostzee en de Königsstuhl, de grootste krijtrots. Het betreft een 185 m lange, lusvormige rondgang met prachtige uitzichten. De bouw van het platform is in de eerste helft van 2021 gestart, vooral uit de noodzaak om erosieprocessen bij de toegang tot de Königsstuhl het hoofd te kunnen bieden en zo het wereldberoemde uitkijkpunt te behouden.

wandelnieuws koenigsweg visualisierung tiefe

Een bezoek aan het Nationaal Park Jasmund is overigens uitstekend te combineren met een fraaie wandeling langs de Hochuferweg een route van 12 km lang. Je wordt tijdens deze wandeling als wandelaar getrakteerd op uitzichten over de oude groene beukenbossen, de blauwe zee en de witte krijtkust. En de hele maand april vindt de ‘Wanderfrühling’ plaats: bezoekers kunnen in deze maand het Rügense lentewandelseizoen ontdekken via rond- of langeafstandswandelingen. 

Overigens biedt Rügen, het grootste eiland van Duitsland, meer hoogtepunten. Denk daarbij aan de badplaats Binz met zijn oude badhuizen en het Boomtoppenpad en ook aan de oude pier van Sellin.

Kijk hier voor meer informatie over de Königsstuhl

 

Deel dit artikel