Bent u een liefhebber van wandelen en wilt u deze passie online delen via uw website dan weet u dat online marketing de manier is om dit digitaal aan de man te brengen. Besef dat u niet de enige bent op deze markt, waardoor u aan de slag moet met manieren om ‘in the picture’ te komen bij uw doelgroep.

U dient bekendheid te genereren en aan de slag te gaan met het creëren van bezoekers en volgers voor uw website, die de passie voor wandelen met u willen delen. Waarbij u ieder die hier graag meer over wil weten wilt intrigeren.

Ga aan de slag met e-mail marketing

Wilt u uw publiek bereiken zonder hier al te veel moeite voor te hoeven doen? Dan is het opzetten van een email marketing campagne een juiste start. E-mail marketing bestaat altijd al, en met een goede reden. Het is de meest directe en effectieve manier om contact te maken met uw mede wandelliefhebbers, ze te koesteren en ze in terugkerende bezoekers te veranderen.

Een pop-up verschijnt precies op het moment dat de gebruiker op het punt staat uw website te verlaten of juist bezoekt. Deze pop-up onderbreekt de leeservaring niet en wordt alleen geactiveerd wanneer de gebruiker weggaat of aankomt. Dit is het perfecte moment om ze te vragen zich te abonneren, omdat ze waarschijnlijk uw inhoud hebben of willen lezen en uw site nuttig vinden. Hierdoor verhoogt u het conversieratio van uw online platform.

Ga aan de slag met SEO

Zoek trefwoorden voor ervaringen of producten die u wilt aanbieden, en zorg ervoor dat uw site in Google scoort voor die trefwoorden zodat uw site beter vindbaar wordt in Google.

Als u voor SEO kiest, concentreert u zich op drie dingen

  • Uw productpagina's optimaliseren voor zoekwoorden.
  • Nuttige en boeiende inhoud maken voor zaken die op uw website voorkomen. Dit helpt uw ​​productpagina's te rangschikken.
  • Uw inhoud zo goed maken dat mensen er als bron naar zullen linken.

Bij het spelen van het SEO-spel zijn er maar twee dingen die er toe doen: inhoud en links. Investeer daar het grootste deel van uw tijd in. Links vanuit blogs, social media, e-mail etc. die de klant naar uw website voor wandelen leiden. 

Implementeer een webshop

We zouden hier en daar allemaal wat extra geld kunnen gebruiken, het bouwen van een online winkel is de perfecte manier om wat extra inkomsten te genereren. Het verkopen van bijvoorbeeld wandelschoenen of andere accessoires die van pas komen bij de volgende wandeling zou u wat extra geld in de lade kunnen bezorgen. Webshop marketing helpt u bij het vindbaar maken van uw webshop. Via social media, SEO, content marketing, email marketing, Google Ads, Podcasts of influencers kunt u online bekendheid genereren en uw doelgroep tot uw online webshop leiden waardoor uw conversie zal toenemen. 

Deel dit artikel