Pale di San Martino
Pale di San Martino, door de weerspiegeling dubbel genieten...

Trentino in Italië is gezegend met een prachtige natuur.  Het is bij uitstek een gebied waar een wandeltocht van hut naar hut je het meest verbindt met de overweldigende natuurschoon. Reisorganisatie IDTravel, gespecialiseerd in berghuttentochten, heeft hier wandelroutes voor je geselecteerd om optimaal te kunnen genieten van de ongerepte natuur in het Stelvio Nationale Park.

Verder biedt het jarige IDTravel (25 jaar jong!) tochten aan in de imposante Brenta Dolomieten en over het plateau van Pale di San Martino, dat veel weg heeft van een  maanlandschap. En een extra fijne bijkomstigheid: Trentino staat – naast de rijke natuur en imposante bergketens - ook nog eens bekend om haar gastvrijheid.

Stelvio Nationaal Park met meren en gletsjers… adembenemend!

Het Stelvio Nationaal Park  is een waardevol natuurreservaat en is vooral bekend vanwege haar meren en gletsjers. Al wandelend ervaar je hier een weldadige rust. Voeg daarbij de warme gastvrijheid in de berghutten en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke huttentocht. De meest spectaculaire huttentocht is ‘De tocht tussen de gletsjers van Ortles Cevedale’. Je wandelt tussen meren en betoverende valleien. Tijdens de huttentocht steek je twee oude gletsjers over, waaronder de bekende Careser-gletsjer. Je wandelt tijdens deze tocht op 2.000 tot 3.000 meter hoogte door het Stelvio Nationaal Park, wat je prachtige uitzichten oplevert. En er is voldoende keuze in het aantal dagen dat je hier wilt wandelen, zodat er voor elk wat wils is. 

wandelnieuws val di sole brenta 1

Een sfeervolle berghut temidden van grillige rotsen en scherpe pieken...

Ook jonge kinderen kunnen mee

Op pad met jongere kinderen? Kies dan bijvoorbeeld voor: De trektocht tussen hutten en bergboerderijen. Deze boerderijen worden ‘malghe’s’ genoemd. Deze gemakkelijke ‘comfort walking-tocht’ stelt jou en je gezin in staat om veel van de alpentradities te ontdekken. Je maakt kennis met de wereld van de alpenweiden, de verzorging van het grondgebied en de lange weg van melk tot zuivelproduct. Tijdens deze huttentocht overnacht je twee nachten in bergboerderijen (malghe’s) op een privé-kamer en eventueel ook nog één nacht in een berghut. 

Langs veelkleurige bergen in de Brenta Dolomieten

De Brenta Dolomieten staan ​​bekend om de prachtige uitzichten en het veelkleurige, ijzerhoudende gesteente. De bergtoppen hebben scherpe pieken en uitermate grillig gevormde rotsen. Ze zijn uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De huttentochten in dit gebied starten in de bossen nabij Madonna di Campiglio.  Je doorkruist dan de diverse hierboven beschreven unieke landschappen tot aan het meer van Molveno. En… neem hier gerust een duik in het heldere water; het is één van de favoriete meren in dit gebied en zeer geschikt om fijn in te zwemmen.

wandelnieuws val di sole brenta molveno

Op de voorgrond het meer van Molveno

Dubbel genieten van de Pale di San Martino

In het oostelijke deel van Trentino vind je de majestueuze en indrukwekkende Pale di San Martino, de grootste bergketen van de Dolomieten. IDTravel heeft vanzelfsprekend ook hier een fraaie huttentocht in haar programma, een tocht die zeer comfortabel is en geschikt voor wandelaars van elk niveau. In een aantal berghutten kan je gebruik maken van privékamers en het is zelfs mogelijk je bagage van hut naar hut te laten vervoeren, zodat je lekker ontspannen kan genieten van al het moois dat je tegenkomt tijdens de wandeltochten. Deze huttentocht voert je langs veel meren met kristalhelder water. De weerspiegeling in het water van de indrukwekkende bergketen Pale di San Martino is er ronduit prachtig. Dat is dus dubbel genieten…  

Wil je meer weten over de huttentochten van IDTravel in Trentino / Val di Sole?

Kijk dan op de website van huttentochtspecialist IDTravel.

Om alvast in de vakantiestemming te komen kunnen we je aanraden onderstaande prachtige video van de Pale di San Martino te bekijken.  

Deel dit artikel