OG Bremm Moselschleife © foto Cochem - Tourist-Information Ferienland Cochem
OG Bremm Moselschleife © foto Cochem - Tourist-Information Ferienland Cochem

Op vakantieregio Cochem aan de Moezel zijn veel superlatieven van toepassing. Om er enkele te noemen: je vindt er het mooiste wandelpad van Duitsland, de steilste wijngaard van Europa en één van de meest gastvrije plekken ter wereld.

Denk je aan het Moezelgebied tussen de Eifel en Hunsrück, dan denk je aan afwisselende landschappen, romantische wijnstadjes, een indrukwekkend rivierdal en de kratermeren van de Eifel. Tijdens een vakantie in de vakantieregio Cochem ervaar je deze afwisselende vakantie van dichtbij. In het centrum van de vakantieregio ligt de stad Cochem met het meer dan 1000 jaar oude Reichsburg. Actieve mensen kunnen fietsen langs de Moezel, wandelen over wijngaarden en genieten van het uitzicht op ruïnes, kastelen en de rivier. Kenners krijgen waar voor hun geld met wijnproeverijen, wijnmakerijrondleidingen en wijnwandelingen, tradities rond wijn en wijnbouw worden in de regio verbouwd. Er zijn ook veel mooie uitzichtpunten, ruïnes en kastelen. Alle informatie over de regio en een gratis overzichtskaart met de wandelroutes en alles wat je moet weten over de afzonderlijke plaatsen is te vinden op de Nederlandstalige website van Tourist-Information Ferienland Cochem.

wandelnieuws wandelaarsWandelen langs de steilste wijngaarden van Europa © foto Cochem - Tourist-Information Ferienland Cochem

De vakantieregio is bijzonder trots op zijn superlatieven: met de Wild Endert-vallei heeft het de mooiste wandelroute van Duitsland en de steilste wijngaard van Europa ligt aan de Calmont, een bergketen die boven de Moezel uitsteekt.

De mooie wilde

De lezers van het Duitse tijdschrift "Wandermagazin" hebben het avonturenpad "In de vallei van de wilde Endert" als mooiste wandelpad van Duitsland gekozen. Het wilde en romantische dal is ruim 20 kilometer lang en loopt door een kloof langs een beek vanaf het startpunt in de Eifelstad Ulmen naar de Moezel naar Cochem. Het eerste dat spectaculair is, is het verre uitzicht op het beboste vulkanische middelgebergte en een klein vulkaankratermeer. Een ander hoogtepunt is een donderende waterval die zeven meter in het dal stroomt. Een kleine brug leidt over de waterval naar de bedevaartskerk Maria Martental, deze behoort tot het gelijknamige klooster. Het wandelpad slingert vervolgens over de Napoleonbrug en langs oude vakwerkmolens. In Cochem stroomt de Wilde Endert vredig de Moezel in.

Geweldig uitzicht vanaf de Calmont

De top van de Calmont daarentegen, een heuvelrug die boven de Moezel uit torent, is een van de bekendste uitzichtpunten op de Moezel. Het schittert met een absolute overtreffende trap: hier is de steilste wijngaard van Europa met een helling van soms meer dan 65 graden.

wandelnieuws aussicht pinnerkreuzUitzicht Pinnerkreuz © foto Cochem - Tourist-Information Ferienland Cochem

Premiumpad Cochemer Ritterrunde

Bovendien biedt de "Cochemer Ritterrunde" fantastische uitzichten en een prachtige natuurbelevenis. Dit premium parcours, gecertificeerd door het Duitse wandelinstituut, combineert cultureel en historisch belangrijke aspecten zoals de ruïnes van Winneburg, de Reichsburg en andere stedelijke elementen om een ​​harmonieuze wandelervaring te creëren. Het 16 km lange pad is overigens met twee lussen gemakkelijk te verdelen in twee wandelingen van 8 km.

Idyllische wijndorpjes van Bremm tot Moselkern

Er liggen 23 dorpen als een parelketting op een rij langs de Moezel. De een is nog mooier dan de ander. Actieve vakantiegangers kunnen de regio verkennen door te wandelen op het bekroonde langeafstandswandelpad Moselsteig of te fietsen over het Moezelfietspad. De bezoekers bepalen zelf de aantrekkelijkheid van de regio Cochem Wereld.

Alles wat je weten wilt vind je op de Nederlandstalige website van Tourist-Information Ferienland Cochem.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel