Culinaire wandeling op 8 november 2020 © foto Feller
Culinaire wandeling op 8 november 2020 © foto Feller

Wie er kort even tussenuit wil in de herfst om te ontspannen is de vakantieregio Bernkastel-Kues aan te raden. Je kunt er heerlijk en tijd hebben voor jezelf. Maak er romantische wandelingen in de kleurrijke natuur en laat je verwennen: een korte ‘break’ in de herfst is goed voor je.

Zeker als je kiest voor een prachtige bestemming als de vakantieregio Bernkastel-Kues, met uitzicht op de Moezel en gelegen aan de Moezelsteig.

Deze regio staat bekend om het zonnige klimaat. De steile Moezelwijngaarden schitteren in elk najaar in de adembenemende kleuren. Het fraaie, natuurlijke landschap nodigt uit tot interessante excursies, waarbij ook een kleine wijnproeverij op het programma kan staan. Rustgevende uren wachten in de talrijke, uiterst moderne wellnesshotels.

wandelnieuws moezel

Culinaire wandeling in Bernkastel-Kues op 8 november 2020

Dit is hét evenement voor Moezel-liefhebbers! Tijdens een culinaire wandeling in de regio Bernkastel-Kues worden over een afstand van ongeveer 15 kilometer aperitieven, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten aangeboden.

Deze culinaire reis op en door de Moezel begint met een aperitief in de historische wijnkelder van wijnmakerij Melsheimer in Siebenborn. De wandeling gaat vervolgens langs de Lieser, een kleine zijrivier van de Moezel. De volgende bestemming is de Weisse Bär in Mülheim aan de Moezel, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Nadat de inwendige mens is versterkt gaat het verder door de wijngaarden, langs Helenenkloster, op een etappe van de Moselsteig naar de Andeler Hütte. Deze plek leent zich echt voor een souvenirfoto, dankzij een panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt tot Bernkastel-Kues. De volgende stop is bij het Schützenhaus in Bernkastel, net onder de kasteelruïne van Landshut. Hier wordt het hoofdgerecht geserveerd. Daarna ga je verder de stad in langs de Spitzhäuschen en het middeleeuwse marktplein. Je steekt de Moezelbrug nog een laatste keer over, richting de Cusanusstift. Nu ben je nog maar een paar meter verwijderd van de laatste halte, het Zylinderhaus met het Oldtimermuseum. In het restaurant van het cilinderhuis beeindig je de wandeling na het toetje.

Tot slot nog het menu

  • Pasteitje van wild en lam met crème fraiche en veldsla met aardappeldressing
  • Schützenhaus-kip met ratatouille en aardappelpuree  
  • Chocolade millefeuille (soort tompouce) met een gelei van rode bessen en gebakken appelijs

De culinaire wandeling op 8 november 2020 kost 59 euro per persoon. De kaarten zijn nog beperkt online verkrijgbaar op de website van Bernkastel. 

Informatie

  • Mosel-Gäste-Zentrum Bernkastel-Kues, Gestade 6, 54470 Bernkastel-Kues
  • T. 0049(0)6531/500190
  • E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • W. www.bernkastel.de
Deel dit artikel