Het vorige weekend, van 25 t/m 27 september, zou voor de 15e keer de populaire Tocht om de Noord plaatsvinden. Zoals we allemaal begrijpen kon dit niet doorgaan, maar…

Niet getreurd, want er is een alternatief! Onlangs werd door de organisatie besloten dat eind januari 2021 de wintereditie van de Tocht om de Noord wordt georganiseerd: de Noorder Rondtochten (NRT).

Vanaf donderdag 1 oktober om 18.00 uur kan je inschrijven voor de 3e editie van de Noorder Rondtochten (NRT). En je kunt op allerlei manieren meedoen aan dit meerdaagse wandelspektakel: je kunt inschrijven voor de 4Daagse (135 km), maar ook - net als bij TodN - alleen meedoen in het weekend, met de keuze uit 14 km, 22 of 25km.

wandelnieuws nrt2013

Verder worden de verplaatsingen in samenwerking met Arriva gedaan,  met de trein dus. Alle start- en finishplaatsen liggen op loopafstand van een treinstation en daardoor is dit de meest gemakkelijke en veilige manier van reizen. Vanwege corona is het maximum aantal deelnemers 1500. De organisatie adviseert geinteresseerde wandelaars niet te lang te wachten met inschrijven, want vol is écht vol.

Vanzelfsprekend is de wintereditie van TodN verantwoord en coronaproof. Er is een intensieve, hechte samenwerking met dorpen, gemeenten en veiligheidsregio’s.

Nog even de belangrijkste aanpassingen op een rijtje:

  • Inschrijven kan alleen online vanaf 1 oktober 18:00 uur;
  • Aantal deelnemers is maximaal 1500 wandelaars;
  • Het starten vindt plaats in groepen (bubbels) van 10 à 15 deelnemers;
  • Deze groepen starten om de 10 minuten;
  • De startlocatie is uitsluitend toegankelijk voor de deelnemers van een betreffende groep in het aangegeven tijdslot van 10 minuten;
  • Via de TodN-app kun je de NRT route volgen en is informatie over dorpen beschikbaar, maar kan je tevens stempelen en (nood)berichten ontvangen;
  • Elke deelnemer ontvangt in de week voorafgaand aan het evenement alle informatie over de NRT;
  • De verzorging zal onderweg op een andere, veilige wijze worden aangeboden;
  • Het streven is, ondanks alles, om van deze NRT-editie een onvergetelijk evenement te maken. Het thema is toepasselijk, namelijk ‘Wintersfeer’.

Schrijf direct in voor deze bijzondere uitgave van de Noorder Rondtochten kan via deze link (de link is vanaf 1 oktober om 18.00 uur beschikbaar).

Deel dit artikel