© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De regio Zuid-Limburg heeft er weer drie nieuwe wijnwandelroutes bij. De nieuwe routes voeren je langs Ubachsberg, Noorbeek en Winthagen. Informatieborden langs de routes vertellen je alles over de Zuid-Limburgse wijnen.

Zuid-Limburg is steeds succesvoller als wijnregio. Er komen steeds wijngaarden bij en diverse wijnboeren leveren inmiddels internationaal prijswinnende wijnen.

Wijnwandeling Ubachsberg

Rond Ubachsberg, iets ten zuiden van Voerendaal, is de Route des Vins Land van Kalk te vinden. Tijdens deze wandeling van 12 km maak je kennis met het Wijngoed Fromberg, Wijngaard St. Martinus locatie Langeberg en Domaine Salamander. Wijngaard St. Martinus is tot en met 4 oktober 2020 het  decor voor het ‘Wijnrestaurant op het land’. Dit is een bijzonder pop-up restaurant waar je kunt kennismaken met regionale wijnen en streekproducten.

Wijnwandeling Winthagen

Daar vlakbij ligt Winthagen. Hier kan je de Route de Vins Winthagen vinden, een 8 km lange wanderoute langs Landgoed Overst, Wijngaard Kunrader Vallei en Wijngaard St. Martinus locatie Kalkberg. Daarnaast bevinden zich in de gemente Voerendaal ook nog de Wijngaard Kruisboom en Villa de Proosdij (in Klimmen) en Domein de Vrakelberg (in Voerendaal zelf).

Wijnwandeling Noorbeek

Noorbeek ligt tegen de Belgisch grens aan en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een echt wijndorp. Er is tevens een distilleerderij die van de druivenschillen uit diverse wijngaarden distillaten produceert. Tijdens de wandeling van circa 8 kilometer kom je langs maar liefst zeven wijngaarden. Heldere informatieborden langs de route vertellen je alles over de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Alle wijnwandelroutes kun je vinden op de website van Visit Zuid-Limburg.

Deel dit artikel