Op zaterdag 30 juni wordt de Dag van de Kampvuurmuzikant gehouden. Op die dag spelen zo’n 70 muzikanten bij het kampvuur op 15 verschillende Natuurkampeerterreinen in Nederland.

Stichting De Groene Koepel heeft de line-up per locatie bekendgemaakt op de site. Per locatie spelen vijf muzikanten rond het kampvuur. Ze spelen elk een set van ongeveer twintig minuten met bekende meezingers of juist zelf gecomponeerde nummers. Het publiek bekijkt welke act het best past bij het kampvuur. Per locatie is er één publieksfavoriet. De publieksfavorieten worden uitgenodigd om te komen spelen op het Kampvuurfestival, een nieuw initiatief van Stichting De Groene Koepel, op zaterdag 8 september 2018.

De Dag van de Kampvuurmuzikant is een ode aan het eeuwenoude gebruik van gezamenlijk muziek maken bij het vuur. Na de wandeling aanschuiven bij een van de kampvuren kan door aan te melden bij de beheerder van het betreffende Natuurkampeerterrein. Veelal is de entree gratis, op sommige terreinen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Blijven kamperen kan ook. Om 20.00 uur beginnen de eerste muzikale acts op alle terreinen.

Deel dit artikel