Op een aantal zondagen in de zomermaanden wordt de populaire wandelexcursie naar vliegveld Fliegerhorst Deelen op de Hoge Veluwe gehouden. In het zuidelijke deel van Het Nationale Park zijn veel overblijfselen te vinden van de Tweede Wereldoorlog.

 Tijdens deze wandelexcursie bezoeken de deelnemers het gebied rondom het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen, een gebied waar wandelaars normaal gesproken niet mogen komen. Het accent ligt op een aantal herkenbare overblijfselen van dit belangrijke vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. In de omgeving van Deelen hebben de Duitsers destijds het militaire vliegveld Fliegerhorst Deelen aangelegd. Dit vliegveld lag gedeeltelijk op het grondgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De excursie staat gepland op zondag 10 en 24 juni, 8 en 29 juli en 12 en 26 augustus.

Het vertrekpunt is Parkeerplaats Wildbaanweg ter hoogte van het Zinkgat (houd er rekening mee dat het ongeveer een half uurt fietsen is vanaf ingang Schaarsbergen), van 13:30 tot 16:00 uur. Reserveren is verplicht en kan via de site van De Hoge Veluwe.

Deel dit artikel