© foto's Le Champion

Bijna 4.500 wandelaars hebben zich al ingeschreven voor de 12e editie van de 30 van Zandvoort, die plaatsvindt op zaterdag 23 maart. De deelnemers hebben de keuze om 30 of 18 km te wandelen, over zeer afwisselende routes in Zandvoort en omgeving.

Rondje over het circuit

Als extraatje kunnen wandelaars kiezen om een volledige ronde over het circuit te wandelen. De route hiervan is dit jaar aangepast en gaat in dezelfde richting als de races. Hier zijn nog maar 800 startbewijzen voor beschikbaar.

wandelnieuws 30vanz kasteeltje

Absoluut hoogtepunt

De 30 km is het absolute hoogtepunt van het gelijknamige wandelevenement. Alles wat een wandelaar wenst valt samen in deze route: het prachtige Noordzeestrand, het duingebied en het veelzijdige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Onderweg wandelen deelnemers van cultureel hoogstandje naar cultureel hoogstandje. Het is niet voor niets dat veel doorgewinterde wandelaars deze afstand gebruiken als voorbereiding op een zomerse 4daagse.

wandelnieuws 30vanz strand

Gezellig finishfeest

De 18-km doet niet veel onder voor haar grote broer. Via het strand wandelt deze afstand richting het Vogelmeer en ’t Wed. Deze routes zijn iets aangepast vanwege de hoge waterstand en laten deelnemers weer een nieuw gedeelte van het natuurgebied ontdekken. Uiteindelijk komen de afstanden samen en gaan ze richting het centrum van Zandvoort waar een gezellig finishfeest wordt gevierd. De 30 van Zandvoort heeft een van de meest diverse wandelroutes van ons land, waarin cultuur, natuur, entourage en het circuit centraal staan. Inschrijven Inschrijven voor de 30 of 18 km is mogelijk t/m maandag 11 maart.

Schrijf je hier in voor de 30 van Zandvoort

wandelnieuws 30vanz terras

Deel dit artikel