Engelse kust wandelroute

Nu een groot deel van de Nederlandse bevolking thuis werkt, is bewegen extra belangrijk. En dan komen we vanzelfsprekend al snel uit op wandelen… Nu reizen naar het buitenland nog niet kan deelt England’s Coast toch alvast de vijf fijnste wandelroutes langs de Engelse kust met ons.

Gewoon om het te laten kriebelen, ter inspiratie voor als reizen weer wél kan en mag!

 • The Wyre Coastline in Lancashire

  Een 18 kilometerlange wandelroute van Fleetwood naar Cleveleys en Blackpool, langs de kust van Wyre in Lancashire.  Met adembenemende uitzichten over Morecambe Bay en de Ierse Zee.

wandelnieuws englands coast1

 • Durham Heritage Coastline

  Prachtige stranden, ruige kliffen, imposante landtongen en zeldzame planten en dieren in het wild. Met de Durham Heritage Coastline route, van Seaham tot Crimdom, wandel je langs de mooiste plekken en je vindt hier landinwaarts verborgen duinen met overblijfselen van oude taxus- en essenbossen. De route begint bij de haven van Seaham en loopt zuidwaarts naar Easington Colliery.
 • Coast to Coast wandeling in Cumbria

  Een Coast to Coast wandeling door de mooiste landschappen in Cumbria is een aanrader. De route van 303 kilometer gaat van St. Bees aan de Ierse Zee tot Robin Hoods’s Bay aan de Noordzee, waarbij je onderweg door drie nationale parken wandelt.
 • West Somerset Coast Path

  In het zuidwesten van Engeland vind je de kustlijn van Somerset, die een groot deel van het Kanaal van Bristol beslaat en waar je alles voor een rustgevende wandeling vindt. Zandduinen, hoge kliffen en authentieke vissershavens zijn de ingrediënten van deze route. De route strekt zich uit tussen Minehead en Burnham en begint bij Bridgwater Bay National Reserve.

wandelnieuws kliffenkust engeland

 • South West Coast Path

  De South West Coast Path is een wandelroute van maar liefst ruim 1.000 kilometer. Dit pad begint bij de hoogste kliffen van Engeland aan de kust van Exmoor en loopt vervolgens langs de kust van Noord-Devon naar Cornwall. Daarna gaat de route via de zuidkust van Devon naar Dorset en eindigt ie uiteindelijk bij de prachtige zandstranden bij Poole Harbour. Een route met uitzicht over een azuurblauwe zee, fraaie baaien en eilanden langs de Engelse kust. 

Meer informatie over deze vijf prachtige wandelroutes vind je op de website van England's Coast.

Deel dit artikel