Bartholemeüskerk in Stedum
De Bartholemeüskerk in Stedum

Zoals overal in Nederland wordt er ook in Groninger land lustig op los gewandeld. Goed nieuws daarom dat het Groninger Borgenpad dit voorjaar maar liefst drie nieuwe rondwandelingen publiceert. Zeer welkom in een tijd dat er veel behoefte is aan beweging en buitenlucht…

De reeks ‘Langs Verdwenen Borgen’, die vorig jaar startte met de Rikkerdaborg bij Lutjegast en Tammingahuizen bij Winneweer, wordt nu uitgebreid met drie nieuwe wandelingen. Ditmaal rondom het terrein Harssens bij Adorp, de verdwenen borg Nittersum in Stedum en de Luingaborg in Bierum. 

"Alle drie de wandelingen hebben hun eigen charme", aldus Albert Buist, bestuurslid van het Groninger Borgenpad. "De wandeling rondom Harssens gaat door het weidse en vogelrijke gebied van het Reitdiep. Een heel andere beleving is de wandeling rondom de Luingaborg. Deze start in een lieflijk parkje in Bierum, met als blikvanger de Sebastiaankerk en een grote maquette van de borg. En wie het door Ede Staal bezongen 'torentje van Spiek' eens in het echt wil zien...deze wandeling gaat erlangs" 

Stichting Groninger Borgenpad publiceert cultuurhistorische wandelingen rondom het thema Groninger Borgen. Er is een lange afstandswandeling van 240 km (LAW) langs alle nog bestaande borgen. Daarnaast de reeks Rondom de Borgen en de reeks Langs Verdwenen Borgen.

Alle wandelingen vind je op de website van de Stichting Groninger Borgenpad.

Deel dit artikel