© foto's Turismo de Tenerife

Als je als wandelaar naar Tenerife gaat mag je Alto de Guajara echt niet missen. Het is een prachtige route door het hooggebergte, die begint bij Degollada de Guajara en voortdurend klimt naar Alto de Guajara.

Beste uitzicht

De Alto de Guajara is een top die met 2.715 m het hoogste punt is van de muur van de Caldera en tevens op twee na de hoogste top van het nationaal park. Vanaf de Alto de Guajara heb je het beste uitzicht op de Teide, Pico Viejo en Montaña Blanca en een weids vergezicht over de Caldera de Las Cañadas. Het voelt als een spectaculaire uitkijktoren, vanwaar uit je heel goed de verschillende lavastromen op het eiland kunt onderscheiden en een geweldig overzicht hebt over de vlakten, de ‘cañadas’.

wandelnieuws alto guajara parque nacional teide gal04

Jean Mascart

Op de top staan nog steeds de resten van de hut die werd gebruikt door de Franse astronoom Jean Mascart, om in 1910 vanaf deze top de voorbijtrekkende komeet Halley te bestuderen. Gedurende de hele klim kan je genieten van het uitzicht over de zuidhelling van het eiland. En op heldere dagen zie je vanaf hier zelfs de andere eilanden van de Canarische archipel. De tocht omhoog is in totaal om en nabij de twee kilometer, waarbij je 357 hoogtemeters moet overwinnen. De route is goed langer te maken door ze te combineren met andere wandelroutes in ditzelfde gebied.

wandelnieuws alto guajara parque nacional teide gal01

Kijk voor meer informatie op de website van Turismo de Tenerife

Deel dit artikel