- Nieuws -
De Lahnwanderweg is allesbehalve saai. Vrolijk en zorgeloos doorsnijdt hij de verschillende landschappen van het Lahntal en verbindt deze zo met de levendige steden en dorpen en hun bezienswaardigheden.
Wandelend in eigen tempo zijn er onderweg volop mogelijkheden om de geest tot rust te laten komen. De één houdt meer van het sprookjesachtige landschap rond de bron en de bovenloop van de Lahn, de ander van de weidsere rivierlandschappen rond de middenloop. En de wilde, romantische benedenloop, waar de rivier door het diep uitgesleten dal slingert, heeft weer zijn eigen fans. De Lahn stroomt over 242 km van de bron naar de Rijn. De Lahnwanderweg doet daar iets langer over. Deze voert over 290 kilometer langs berg en dal, door bossen, velden, steden en dorpen door het hele Lahntal naar de Rijn. Daarbij kunnen de wandelaars doorgaans goed gedoseerde, in totaal ca. 6000 hoogtemeters overwinnen en genieten van talloze uitzichten en vinden ze zelfs enkele lichte klettersteigpassages op hun pad.
De Lahnwanderweg heeft vele facetten. Kelten en Romeinen hebben in de regio al hun sporen achtergelaten. Ridders en edellieden lieten burchten, kastelen en domkerken na. De universiteiten waren pioniers op het gebied van de scheikunde en natuurkunde en bij de Reformatie en de universiteitssteden bruisen ook vandaag de dag nog van leven. De cultuur langs de route vormt een prachtige mix met het omliggende landschap. Dat landschap presenteert zich nu eens als een sprookjesachtig middelgebergte, dan als een weids rivierenlandschap en dan weer als een romantisch rivierdal, diep tussen hoog oprijzende rotsen.
Op de 19 etappes tussen Feudingen en Lahnstein heeft stress geen schijn van kans, wat niet in de laatste plaats te danken is aan de uitstekende treinverbinding op 18 van de 20 etappeplaatsen.
Meer informatie over wandelen over de Lanhnwanderweg vind je op de website.