Een afwisselend decor, waarin grasland overgaat in houtwallen en waarbij je je blijft verwonderen over de lichtinval in één van de vele bossen en natuurgebieden die Winterswijk rijk is. Niet voor niets is onze gemeente benoemd tot wandelgemeente van het jaar 2020.

Houd je van wandelen? Dan zit je in Winterswijk dus helemaal goed! Een prachtige omgeving die zich uitstekend leent om te voet te ontdekken. Het Nationaal Landschap Winterswijk is een gebied van ruim 22.000 hectare groot en kenmerkt zich door een uniek coulisselandschap met maar liefst vier Natura 2000 gebieden. Wist je dat Winterswijkde gemeente in Nederland is met de hoogste reeëndichtheid? De kans is dan ook zeker aanwezig om deze mooie dieren te spotten. 

wandelnieuws winterswijk schuilhut

Het aanbod van wandelingen is divers. Er zijn georganiseerde wandelingen, een klompenpad, excursies in natuurgebieden, wandelroutes gemaakt door lokale experts, vooraf beschreven wandeltochten en een geweldig wandelkeuzenetwerk, waarbij je naar eigen inzicht en wens het ideale rondje loopt. De lange afstand wandelingen het Noaberpad en het Scholtenpad komen ook door Winterswijk. In het gezellige centrum en bij het geologische natuurwonder de Steengroeve, bieden gepassioneerde gidsen ontzettend leuke wandelingen aan. Bij VVV Inspiratiepunt Winterswijk adviseren ze je graag over een van de vele routes of stellen ze jouw ideale wandelroute samen.  

Geniet van het sfeervolle centrum en het mooie coulisselandschap in het buitengebied. Imposante Scholte goederen, wijngaarden, gezellige theetuinen en rustpunten bij de boer. Zowel figuurlijk als letterlijk grenzeloos genieten, want er zijn verschillende routes die de Duitse grens overgaan.

Nazomeren tijdens het wandelweekend Winterswijk

De nazomer is met haar aangename temperaturen en prachtige herfstkleuren een heerlijke periode om er nog even tussenuit te gaan. Het is ook een ideaal wandelseizoen! 

Filmmaker Sonny Krosenbrink laat je zien hoe mooi de herfst in het Nationaal Landschap Winterswijk is.  

Wil je deze prachtige omgeving ook ontdekken gecombineerd met een paar dagen wandelen? Noteer dan het eerste weekend van oktober in je agenda! De Stichting Nationaal Landschapsloop Winterswijk organiseert op 2,3 en 4 oktober het wandelweekend Winterswijk waarbij je drie dagen, vanaf drie verschillende locaties een wandeling naar keuze kunt maken. 

Landschapsloop Wandelweekend Winterswijk

  • Vrijdag 2, zaterdag 3, en zondag 4 oktober
  • Drie dagen wandelen vanaf drie verschillende locaties
  • Afstand 10,15 en 20 km
  • Starten tussen 08.00 – 12.00 uur
  • Meer info vind je op de website van de Landschapsloop.
Deel dit artikel