© foto WBT - Olivier Legardien
© foto WBT - Olivier Legardien

Vanaf 15 juni is de grens naar België weer open en kunnen we weer afreizen naar de wandelbestemming bij uitstek: de Ardennen. Wallonië en de Ardennen liggen dichtbij, op slechts 200 km van Utrecht, en bieden alle ruimte om aan de drukte te ontsnappen. In de natuur met glooiende landschappen en uitgestrekte bossen zijn fantastische wandelmogelijkheden. Wij geven je drie tips!

Het meer van Nisramont

Niet ver van la Roche en Ardenne ligt het meer van Nisramont. Het behoort tot de meest ongerepte landschappen van België. De stuwdam is gebouwd om de hele regio van drinkwater te voorzien. Het is 116 meter lang en 16 meter hoog. Deze indrukwekkende installatie is het vertrekpunt van je wandeling. Met bossen, rotsen, panorama’s en water zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie tocht zonder verkeersgeluiden. Tijdens deze wandeling volg je een gedeelte van de Escapardenne – Eislek Trail.

Lees hier meer over deze wandeltocht langs het meer van Nisramont.

Uw verblijf

wandelnieuws meer van nisramont wbt péripléties© foto WBT - Péripléties

De Slag bij Waterloo

In juni 1815 streden bijna 200.000 soldaten om de toekomst van Europa, het slagveld dat bekend werd als de Slag bij Waterloo. Het lichtglooiende landschap in de provincie Waals-Brabant ligt er tegenwoordig vredig bij. Toch staat op deze route de veldslag centraal, met het hoofdkwartier van Napoleon en de boerderij de Goumont, waar de gevechten plaatsvonden. Het herdenkingsmonument met de Leeuw is niet alleen van veraf te bewonderen, je kunt het ook beklimmen met een panorama van het slagveld. 

Meer over deze wandeltocht bij Waterloo vind je hier.

Uw verblijf

wandelnieuws slagveld van waterloo wbt d.vasilov© foto WBT - D. Vasilov

Kasteel Reinhardstein en Xhoffraix

De Oostkantons liggen op de kruising van de Eifel en de Ardennen met prachtige natuurreservaten. Het dorpje Xhoffraix is een deelgemeente van Malmedy. In dit gebied tekenen steile rotsen en bergbeken het landschap. Tijdens deze wandeling volg je de diepe vallei van Warche. Een kleine canyon leidt naar het Kasteel van Reinhardstein, het Middeleeuwse kasteel dat bezocht kan worden. Deze route passeert bovendien langs een steengroeve en meerdere mooie uitzichtpunten, waaronder de Nez Napoléon.

Meer over deze wandeltocht bij Xhoffraixhttps://walloniebelgietoerisme.be/nl/content/onvergetelijke-wandeling-xhoffraix-nabij-malmedy-panoramisch-droombeeld

Uw verblijf

wandelnieuws kasteel reinhardstein ostbelgien.eu dominik ketz© foto Ostbelgien.eu - Dominik Ketz

In Wallonië en de Ardennen valt zoveel te beleven. Kijk voor meer frisse inspiratie op de website van Visit Wallonia.

 

Deel dit artikel