Heerlijk uitwaaien langs het Zeeuwse strand © foto Shutterstock
Heerlijk uitwaaien langs het Zeeuwse strand © foto Shutterstock

Zeeland is vaak niet de eerste provincie waar je aan denkt om uit wandelen te gaan. Toch zijn er tal van wandelroutes te vinden die zeer de moeite waard zijn. De VVV Zeeland zette ze voor je op een rijtje…

 • De Fruitroute in Zuid-Beveland

  Deze wandelroute voert je langs de boomgaarden rondom Kapelle in Zuid-Beveland. De ‘Zak van Zuid-Beveland’ is bekend vanwege de fruitteelt.
 • Land en water bij Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen

  De wandeltocht vlakbij bij Nieuwvliet in Zeeuws-Vlaanderen is slechts 8,6 kilometer lang. Maar je komt alles tegen waar Zeeland bekend om is: polders, natte natuur, strand en duinen. Onderweg zie je water- en weidevogels. Je wandelt onder andere door De Verdronken Zwarte Polder, een bekend sluftergebied waar je veel bijzondere plantengroei en vogels zult zien.
 • Stadsontdekkingstocht Zierikzee in Schouwen-Duiveland

  De Stadsontdekkingstocht in Zierikzee is 5 kilometer lang. Deze stadswandeling toont je al wandelend het rijke verleden van Zierikzee. In het sfeervolle stadje vind je nog veel sporen uit de tijd dat Zierikzee een belangrijke havenplaats was.
 • Struinen door bos en duin op Walcheren

  Deze wandeltocht van ruim 9 kilometer combineert de natuur en de cultuur van Walcheren. Zo wandel je door natuurgebied De Manteling en kom je in Domburg, de oudste en populairste badplaats van Zeeland. Een mooie gelegenheid om tijdens deze wandeling eens lekker op het Domburgse strand uit te waaien.
 • Stadsontdekkingstocht Veere op Walcheren

  Tijdens deze wandeltocht leer je het historische stadje aan het Veerse Meer goed kennen. Je wandelt langs monumenten, die het rijke verleden van de eens machtige Zeeuwse handelsstad laten zien.
 • De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden in Zeeuws-Vlaanderen

  Je kunt hier 5 kilometer wandelen door vestingstad Sluis en tevens je wandeling met nog eens 5 kilometer verlengen en zo ook Sint Anna ter Muiden ontdekken. Het nabij de Belgische grens gelegen Sluis heeft een Bourgondische sfeer en een overvloed aan winkels en – op dit moment gesloten - horecagelegenheden. Aan de rand van het stadje ligt Sint Anna ter Muiden. Het marktplein van deze plaats is uniek en staat in zijn totaliteit op de monumentenlijst.
 • Stadsontdekkingstocht Hulst in Zeeuws-Vlaanderen

  Tijdens deze wandelroute ontdek je Hulst, inclusief de stadswallen en de Vos Reynaerde. Je kunt er ook de enige basiliek in Zeeland bezoeken: de Sint Willibrordusbasiliek. De stad Hulst is vooral bekend van de Vos Reynaert, een verhaal uit de Middeleeuwen, waarin de plaats Hulst een rol speelt.
 • Door de duinen van Renesse op Schouwen-Duiveland

  Deze wandelroute van ruim 12 kilometer voert je door de duinen van Renesse, gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland. De wandeling bied je weidse uitzichten over de oude en de jonge duinen. Je wandelt er door een uitermate gevarieerd landschap.

Bovenstaande wandelroutes zijn verkrijgen via de webshop van VVV Zeeland.

wandelnieuws campveerse toren shutterstockDe Campveerse Toren in Veere © foto Shutterstock

Deel dit artikel