Sportorganisatie Le Champion heeft vandaag naar buiten gebracht dat alle fysieke evenementen tot 1 maart 2021 worden afgelast. Met de kennis van nu is het voor Le Champion onmogelijk om de komende maanden grote evenementen te organiseren. 

Aan elk evenement gaat veel voorbereiding vooraf. Vanwege de vele onzekere factoren voor de komende maanden is, met de betrokken partners, het besluit genomen alle evenementen in januari en februari af te gelasten. Le Champion wil daarmee ook verantwoordelijkheid tonen.

Algemeen directeur Ron van der Jagt: “Een heel moeilijk besluit, maar ook een weloverwogen keuze. Gezondheid van mensen staat bij ons voorop. Vanzelfsprekend willen we niets liever dan zoveel mogelijk mensen, jong en oud, de inspiratie en mogelijkheid bieden om te sporten en te bewegen. Maar we hebben daarnaast ook een grote verantwoordelijkheid voor de gezondheid en veiligheid van deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en medewerkers. Daarbij komt dat het kabinet ons allen oproept om zoveel mogelijk de reisbewegingen en contactmomenten te beperken.”

Niet verantwoord

Vorige week al annuleerde Le Champion de Fjoertoer Egmond.  Voor wandelaars komen daar nu onder andere de immens populaire Egmond Wandel Marathon en de Zandvoort Light Walk bij. Le Champion vindt het momenteel niet verantwoord om door te gaan met de voorbereidingen van fysieke evenementen die in de eerste twee maanden van 2021 in de planning staan. Ron van der Jagt: “Evenementen met duizenden deelnemers gaan er in onze optiek dan nog niet komen. Daarbij komt dat we het ook niet fair vinden richting de deelnemers om nu de inschrijving te openen. Daarvoor is de situatie op dit moment veel te onzeker.” 

Virtuele evenementen

Nu dit besluit is genomen gaat Le Champion nog meer energie stoppen in het aanbieden van creatieve, virtuele alternatieven. In de afgelopen maanden waren er al succesvolle initiatieven, zoals de Plus Wandel4daagse Alkmaar Thuiseditie (ruim 1.100 deelnemers) en de Dam tot Damloop Home Edition (5.000 deelnemers) plaats. Ron van der Jagt: “Hiermee hebben we laten zien dat we ook op deze wijze veel mensen enthousiast kunnen maken om in beweging te komen. Op dit gebied zetten we dan ook nog een tandje bij, met de hoop dat we vanaf maart 2021 ook weer prachtige fysieke evenement op poten kunnen zetten.”

Deel dit artikel