Uitzicht vanaf de Sint Pietersberg © foto Shutterstock
Uitzicht vanaf de Sint Pietersberg © foto Shutterstock

Nergens in Nederland kan je tijdens je wandeling zoveel hoogtemeters maken als in Zuid-Limburg. Klimmen en dalen tijdens je wandeling is leuk: het is een uitdagend, je blijft er fit bij en je wordt steeds weer getrakteerd op prachtige uitzichten over het fraaie, glooiende landschap.  

Reden voor Visit Zuid-Limburg om de vijf steilste wandelingen op een rij te zetten.

 • De Dellen

  Een wirwar van wandelpaadjes kronkelt door het steile hellingbos van De Dellen. Aan de rand ervan werp je een blik op de imposante Curfsgroeve, een oude mergelgroeve.
 • De Bemelerberg

  De groene, glooiende Bemelerberg heeft aan één zijde een mergelwand. Het gele kalksteen rijst hoog de lucht in en vormt een beschermd leefgebied voor tal van roofvogels die er ook nestelen. En bovenop de berg staat één van de meest geliefde zitbankjes van heel Zuid-Limburg!
 • De Vaalserberg

  De hoogste heuvel van Nederland ligt 322,5 meter boven NAP. Vlak daarbij ligt het Drielandenpunt, waar de grenzen van Nederland, België én Duitsland elkaar raken. De Vaalserberg is een echte attractie. Niet alleen door labyrint en uitkijktorens, maar ook vanwege de vele wandelroutes waaruit je hier kunt kiezen. 

wandelnieuws vaalserberg shutterstockUitzicht vanaf de Vaalserberg © foto Shutterstock

 • De Sint Pietersberg

  De Sint Pietersberg is één van meest ‘bewogen’ heuvels van Zuid-Limburg. Het graafwerk, zowel boven- als ondergronds hebben deze heuvel gevormd tot wat ie nunis. Boven op de heuvel heb je een spectaculair uitzicht over de vroegere ENCI-groeve.
 • De Piepert bij Eys

  De talrijke bronnen in dit rustige natuurgebied zorgen voor een levendige flora en fauna. De Piepert ligt tegen de helling van de Eyser Heuvelrug. Bovenaan begint het Eyserbos, maar onderaan is het vochtig en fris. Daarmee is het een ideale plek om te genieten op een warme dag. Boven de Piepert loopt overigens ook nog het befaamde Miljoenenlijntje, een nostalgische stoomtrein.

Meer informatie vind je op de website van Visit Zuid-Limburg.

Deel dit artikel