De Fjoertoer in Egmond, het jaarlijkse wandelevenement met bijzondere licht-, vuur- en geluidsacts, is geannuleerd vanwege de coronapandemie. Het evenement stond in de planning voor vrijdag 27 en zaterdag 28 november. Organisator Le Champion neemt daarmee haar verantwoordelijkheid na de persbijeenkomst van dinsdag 27 oktober.

Daarin werd gemeld dat de huidige maatregelen rondom evenementen nog zeker tot in december van kracht blijven. Le Champion: ‘Het is niet leuk, maar we begrijpen het natuurlijk wel. Ons uitgangspunt is vanzelfsprekend dat de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen altijd voorop staan’.

In de zomer is door de organisatie hard gewerkt om de Fjoertoer Egmond op een veilige en verantwoorde manier te kunnen laten plaatsvinden. Met dat vertrouwen werd ook begin augustus de inschrijving geopend; er was echt het geloof dat er in november een mooi evenement kon worden neergezet. De huidige situatie met veel en steeds oplopende coronabesmettingen maakt dat het nu niet verantwoord is om het evenement te organiseren.

Gezien de kosten die al gemaakt zijn is het zo kort voor het evenement niet mogelijk om volledige restitutie van het inschrijfbedrag aan te kunnen bieden. Kosten en inkomsten zullen de komende periode goed in kaart worden gebracht. Zodra bekend is welk bedrag kan worden terugbetaald, zullen de ingeschreven deelnemers hierover worden geinformeerd. Eventuele extra bestelde artikelen - zoals bijvoorbeeld de Fjoertoertrui en ook het pendelbusticket - worden wel volledig gerestitueerd. Donaties die gedaan zijn voor het goede doel - de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade - worden vanzelfsprekend overgemaakt naar dit goede doel.

Volgend jaar vindt de Fjoertoer Egmond plaats op zaterdag 27 november. Laten we hopen dat in 2021 in Egmond wel weer met elkaar genoten kan worden van alle bijzondere licht-, vuur- en geluidsacts.

Deel dit artikel