© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Iedereen die zich heeft aangemeld voor de Nijmeegse Vierdaagse krijgt €60 van het reeds betaalde inschrijfgeld van €100 terug. Direct na de persconferentie van gisteren, toen premier Mark Rutte aankondigde dat alle evenementen tot 1 september niet kunnen doorgaan, heeft de stichting de 4Daagse een mail uitgestuurd naar alle ingeschreven deelnemers.

Marsleider Henny Sackers: ‘We hebben hiermee zo snel mogelijk duidelijkheid willen scheppen voor de wandelaars. Velen van hen hebben de voorbije weken contact met ons gezocht, waarbij eigenlijk steeds dezelfde vragen werden gesteld: gaat het door én krijgen we ons geld terug?  We hebben de laatste twee weken keihard gewerkt om alles zo goed mogelijk voor de wandelaars te regelen. Er zijn gesprekken gevoerd met sponsoren, zodat we zo veel mogelijk terug kunnen geven aan de deelnemers, maar tegelijk ook als organisatie de enorme financiële klap kunnen opvangen. Het gaat in zijn totaliteit om erg veel geld. We zullen er nu alles aan gaan doen om in 2021 weer een mooie Vierdaagse te organiseren.” 

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse kreeg de afgelopen weken nogal wat kritiek, omdat er geen duidelijkheid gegeven werd over het al dan niet doorgaan van het evenement. De organisatie moest echter wachten op een definitief besluit van de overheid, omdat anders de financiële gevolgen veel te groot zouden worden voor de stichting. Het is voor het eerst sinds 1945 dat het internationale wandelevenement niet zal worden gehouden.

Bron: De Gelderlander

Deel dit artikel