© foto's Le Champion

De zaterdag van de Fjoertoer Egmond is uitverkocht! Er zijn alleen nog startbewijzen beschikbaar voor de vrijdag. Let wel, 90% hiervan is ook al verkocht! In totaal staan al bijna 15.000 wandelaars ingeschreven voor het avontuurlijke wandelevenement van Le Champion, een recordaantal...

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt Egmond aan Zee en omgeving voor de 8e keer omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs. Na een sfeervolle start vanuit Hotel Zuiderduin, wijzen duizenden lichtbakens deelnemers de weg in de duisternis.

Ingekorte afstanden

De organisatie heeft ervoor gekozen de afstanden in te korten naar 12, 16 en 20 km, zodat wandelaars ruimer de tijd kunnen nemen om te genieten van de indrukwekkende en verrassende (licht)acts langs de routes. En dat is te merken aan de inschrijvingen. Al snel werden de eerste limieten bereikt. De Family Fjoertoer van 6 km blijft wel in z’n oude, vertrouwde jasje. Deze afstand is op beide dagen ook al uitverkocht. De nieuwe routes lopen door Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en/of Heiloo. Het laatste stuk loopt zoals de deelnemers gewend zijn over het strand van Egmond aan Zee.  

wandelnieuws fjoertoer egmond 1

Fjoertoer Wildlife

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. De afgelopen edities hebben de deelnemers zich verwonderd over de vuurspuwende draken, mysterieuze Vikingen en bijzondere acts. Het thema van dit jaar werd vorig jaar al gepresenteerd, maar helaas werd die editie afgelast. Daarom worden de deelnemers dit jaar alsnog meegenomen op fjoersafari. Het thema van dit jaar is Fjoertoer Wildlife. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt Egmond aan Zee en omgeving omgetoverd tot één groot lichtgevend dierenrijk.  

“Voor zaterdag 26 november zijn alle kaarten uitverkocht; voor vrijdag de 25e zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar”.

Wandelen voor het goede doel

De Fjoertoer Egmond zet zich graag in voor het goede doel. Traditiegetrouw is het goede doel ook dit jaar KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Er kan bij inschrijving een vrijwillige donatie gedaan worden. Met deze donaties maken de deelnemers van de Fjoertoer Egmond het mede mogelijk dat de Egmondse Reddingsbrigade en het KNRM-reddingstation Egmond hun levensreddende werk voor Egmondse kust kunnen voortzetten.   

wandelnieuws fjoertoer egmond 3

Inschrijven

Inschrijven voor de 8e editie van de Fjoertoer Egmond is mogelijk via www.fjoertoeregmond.nl.

De inschrijving is geopend tot en met 14 november of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De startbewijzen zijn in trek, dus de limiet wordt zeker behaald.

Deel dit artikel