Wandelen Harz
Wandelen in de Harz © foto TMN/Markus Tiemann

Een mooi toeval: wandelroute Dör’t Moor in Nedersaksen is uitgeroepen tot de mooiste dagwandeling van Duitsland. En tegelijkertijd verschijnt de nieuwe brochure ‘Actief door Nedersaksen’. De winnaar staat er vanzelfsprekend in als één van de tips voor wandel- en fietsroutes in de deelstaat die direct grenst aan Nederland.

Dör’t Moor is dagwandeling van het jaar 2021

Elk jaar kunnen lezers van het Duitse Wandermagazin de wandelroute van het jaar kiezen. Meer dan 39.000 lezers hebben hun stem uitgebracht. Het kwam tot een bijzondere uitslag, want het komt niet vaak voor dat een vlakke wandeling de felbegeerde prijs in ontvangst mag nemen. Dör’t Moor is Platduits voor ‘door het veen’. De 10,3 km lange route is één van vierentwintig Nordpfade in het district Rotenburg (Wümme) en leidt je door een van de beste bewaarde veengebieden van Nedersaksen. Maar ook bos en hei en een uitkijktoren kom je op deze wandeling tegen.

wandelnieuws doer t moor uitkijktoren stadt rotenburg

Uitkijktoren wandelroute Dör’t Moor © foto Stadt Rotenburg

Boordevol inspiratie

Of je nu van wandelen of fietsen houdt, de nieuwe brochure ‘Actief door Nedersaksen’ staat vol inspiratie. Naast de vele foto’s van de veelzijdige landschappen is er een overzicht van meerdaagse fiets- en wandelroutes en een aantal mooie dagwandelingen. Ze staan bovendien ingetekend op een handige overzichtskaart. Met behulp van QR-codes kun je snel alle informatie terugvinden op de Nederlandstalige website.

Wandelbelevenissen

De variatie aan landschappen in Nedersaksen is erg groot; bijna een derde van de deelstaat is er erkend als nationaal natuurlandschap. En, toeval of niet: deze beschermde dieren- en plantenwereld kan het beste te voet worden ontdekt!

De brochure kan je gratis bestellen op de website Vakantieland Nedersaksen.

 

wandelnieuws doert moor veenidylle tourow karl georg müller alias der schlenderer

Wandelroute Dör ’t Moor – veenidylle ©  foto TOUROW, Karl-Georg Müller alias Der Schlenderer

Deel dit artikel