route-app wandelen downloaden
© foto Shutterstock

Ook als je graag wandelt met een goede wandelkaart of een wandelboekje, is het handig om je smartphone mee te nemen tijdens het wandelen. Door deze drie wandelapps te downloaden met je sim only-abonnement heb je namelijk altijd de mooiste wandelroutes bij de hand en weet jij precies waar je je bevindt.

Klompenpaden-app

De Klompenpaden-app is een gratis app voor iOs en Android. Met deze applicatie op je smartphone heb jij toegang tot wandelroutes over landgoederen, boerenland en historische paden in de provincies Gelderland en Utrecht. Er staan meer dan 100 verschillende Klompenpaden in de app. Deze variëren in lengte van 3,5 tot 17 kilometer, waardoor er voor iedere wandelaar een geschikte route bij zit. Je kunt in de app eenvoudig filteren op de lengte van de wandelroute, de nabijheid van het pad of de naam. Door op een route te klikken krijg je meer informatie over onder andere het startpunt van de route, waar je kunt parkeren en hoe je hier komt met het openbaar vervoer. Vervolgens krijg je een kaart te zien met daarop de ingetekende route en informatiepunten. Wist je trouwens dat er slechts één internationaal klompenpad bestaat?

Strava

Vind jij het leuk om je sportieve prestaties te tracken en de afstand, tijd, je gemiddelde tempo en het hoogteverschil in je route bij te houden? Dan is Strava een uitstekende app. Wellicht ken je deze app al van het fietsen of hardlopen, je kunt namelijk uiteenlopende sportieve bezigheden registreren met de app. Niet alleen kun je bijhouden hoever je hebt gewandeld en hoe lang je hier over hebt gedaan, maar de resultaten zijn ook met een druk op de knop te delen met je vrienden. Als je meer informatie wil over je hartslag en het aantal calorieën die je hebt verbrand, is een sporthorloge of smartwatch waarschijnlijk een goede investering. Deze kun je vervolgens weer aan de app koppelen om de data te delen.

wandelnieuws 24webvertising

Wandelen-app

Wil jij op ontdekkingstocht binnen Nederland? Download dan de Wandelen-app om eenvoudig diverse wandelroutes te vinden, zowel voor korte als lange afstanden. Met behulp van de filters filter je onder andere op afstand en locatie, waardoor je iedere keer een geschikte route vindt bij jou in de buurt. De app geeft bovendien aan of je jouw hond mee mag nemen. Niet alleen wandelingen door de natuur zijn opgenomen in de app, maar ook interessante en mooie stadswandelingen. De Wandelen-app is beschikbaar voor Android en iOS en is gratis te downloaden. De gratis versie biedt honderden wandelingen aan. Je kunt ervoor kiezen om extra routes bij te kopen per provincie of thema.

Deel dit artikel