huttentocht Val di Fassa
© foto Nicola Angeli

Ja, zeer zeker kan je een huttentocht maken met kinderen door de magische Dolomieten! IDTravel maakt het mogelijk om met kinderen drie dagen door de betoverende wereld van Val di Fassa te wandelen.

De dagtochten zijn niet te lang, zodat er voldoende tijd overblijft om samen met het gezin buiten te zijn en te genieten van de prachtige natuur. En rondom de hutten zijn voldoende mogelijkheden voor de kinderen om fijn buiten te spelen.

wandelnieuws valdifassa kids ralf brunel

© foto Ralf Brunel

Huttentocht Labyrinth

De huttentocht Labyrinth is zo’n tocht in Val di Fassa, die uitermate geschikt is om met kinderen te doen. Deze huttentocht in de Dolomieten duurt vier nachten. Dat is precies lang genoeg om op een prettige manier kennis te maken met wandelen door de bergen. Je komt aan in het leuke dorp Pozzo di Fassa. Daar overnacht je in een gezellig familiehotel. Na een smakelijk, voedzaam ontbijt ga je op pad en wandel je naar de eerste hut, gelegen in de Rosengarten. De Rosengarten is vooral wereldberoemd door de altijd aanwezige mooie en unieke kleurschakeringen.

Na de eerste overnachting in een authentieke berghut wandel je rustig naar de tweede berghut om daar te overnachten. Tijdens de wandeltocht van de ene hut naar de andere, geniet je van de overweldigende natuur en kan je bijvoorbeeld samen met de kinderen proberen verschillende diersoorten te spotten, zoals onder andere de marmot. Neem dus altijd een verrekijkertje mee, want dat biedt nóg meer mogelijkheden om het moois van de overal aanwezige natuur te ontdekken en te delen met de kinderen. Na de tweede overnachting in de berghut daal je weer af naar het dal.

wandelnieuws valdifassa kids touwen robert bernard

Speciaal voor de kids: Adventure Parc © foto Robert Bernard

Adventure Parc

In het dal ligt voor de kids een uitdagend Adventure Parc met onder andere klimbomen, touwen en bruggen. Een bezoek aan dit park is een fantastische afsluiting van een onvergetelijke huttentocht voor jou en vooral ook voor de kinderen. Wij zijn ervan overtuigd dat jullie unaniem zullen zeggen: volgend jaar weer!

Vanwege het 25-jarig jubileum van IDTravel wordt de Huttentocht Labyrinth momenteel aangeboden met een korting van €25,- p.p.

Kijk hier als je meer wilt lezen over de huttentochten van IDTravel in Val di Fassa

 

Wil je alvast in de sfeer komen? Bekijk dan onderstaande video.Deel dit artikel