Een maandlang in Duitsland reizen voor 9 euro © foto Shutterstock

Sinds 1 juni in de aanbieding: een zogenaamd ‘9-Euro-Ticket’ van de Duitse spoorwegen (Deutsche Bahn)! Dit is een goedkope maandkaart (alleen tweede klas), waarmee je in juni, juli en augustus 2022 voor 9 euro een maandlang onbeperkt met het OV door Duitsland kan reizen.

De tickets zijn niet alleen geldig in de trein, maar ook in de bus, tram, metro, S-Bahn en in regionale treinen. De langeafstandstreinen ICE, IC of EC vallen buiten deze actie, die een tegemoetkoming is van de Duitse overheid voor de alsmaar stijgende energieprijzen. 

Op deze manier wordt het wél heel aantrekkelijk om Duitsland te vereren met een meerdaags bezoek. Wat te denken van een leuke wandelvakantie in het Sauerland of in de Eifel? Of heerlijk wandelen in de omgeving van Dresden of Leipzig. Of allebei!

Reizen met de trein is heel ontspannend en zeer voordelig als je dit ticket aanschaft. Zeker nu de benzineprijzen de pan uit rijzen. Want zeg nou zelf: voor 9 euro stap je toch niet in een benzine slurpende auto of vervuilend vliegtuig?

De actie van onze oosterburen is overigens zeer populair. Daarom is het sowieso verstandig om zoveel mogelijk buiten de spits en zo weinig mogelijk in het weekend te reizen.

Bestel hier je 9-Euro-ticket

 

Deel dit artikel