The Pennine Way, Curbar Edge

Van de 16 National Trails langeafstandwandelpaden in Engeland zijn er zeven goed bereikbaar voor ons vanwege de nabijheid van een luchthaven of zeehaven. Het zijn de Pennine Way, de South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way.

Ze verschillen alle in sfeer, beleving en zwaarte, zo is er voor elk wat wils. Sommige trails zijn lang - de Pennine Way is bijvoorbeeld 429 km lang - en het South West Coast Path is zelfs langer dan 1000 kilometer. Daarom zijn er door National Trail ook kortere wandelarrangementen gemaakt, variërend van 1 tot 5 dagen.

De National Trails zijn de paradepaardjes onder wandelpaden in Engeland. Soms echter heerst de gedachte bij wandelaars dat de tochten lood- en loodzwaar zijn. Het tegendeel is waar: elke trail is opgesplitst in een aantal kortere trajecten die deels over redelijk vlak of lichtglooiend landschap gaan. Daarom zijn ze ook geschikt voor stellen en families met jonge kinderen. Verdeeld over voornoemde zeven trails zijn er 15 korte trajecten samengesteld, twee per trail. Voor de Pennine Way zijn er drie gemaakt.

wandelnieuws walking trails

Een speciale vermelding is er voor de Cotswolds Way. Deze trail loopt door de Cotswolds, een streek in Gloucestershire met een zeer speciale status: het is namelijk een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en heeft als start- of eindpunt de bekende historische stad Bath.

Wil je meer informatie over bovenstaande? Kijk dan op de website van National Trail.

Deel dit artikel