De ondertekening vond plaats in Hotel Gaia © foto PMP-Post Media Producties

Vertegenwoordigers van de drie Routenetwerken van Overijssel, Gastvrij Overijssel, Wandelnet en Nivon Natuurvrienden hebben onlangs op het landgoed Huize Nieuw Rande in Diepenveen een samenwerkingsovereenkomst getekend, zodat er een eenduidige markering voor wandelaars in Overijssel komt.

De bijeenkomst is vrij uniek te noemen, omdat de gezamenlijke routepartners nu als één partij naar buiten treden waar het gaat om wandelen in Overijssel. Dea Stam, coördinator routes Wandelnet: ‘We zijn erg blij dat er eindelijk een eenduidige markering komt in Overijssel. Geen verrommeling in het landschap meer, dat is een wens van alle partijen. En vooral ook de wandelaars zijn hiermee gediend.’

De overeenkomst betreft afspraken over de plaatsing van markeringen van de Lange-Afstand-Wandelroutes (LAW’s), Streekpaden van Wandelnet en Nivon en NS-wandelingen op de dragers van de wandelnetwerken in Overijssel. De routeaanduidingen van de diverse wandelroutes komen nu op dezelfde dragers in plaats van verspreid in het veld.

Het gaat met name om de LAW’s: Marskramerpad, Noaberpad, Overijssels Havezatenpad, Trekvogelpad, Maarten van Rossumpad en de Streekpaden Twentepad, Hanzestedenpad.

Deel dit artikel