Op vrijdagavond 27 december wordt de tweede editie van de Rotterdam Night Walk gehouden, een unieke avondwandeling van circa 6 of 12 km. De wandeltocht loopt door de sfeervolle, verlichte straten van de Rotterdamse binnenstad. Een bijzondere ervaring voor wandelliefhebbers om onder deze omstandigheden in beweging te zijn.

Om 18.30 uur is het vertrek, het moment dat het net donker begint te worden. De route start op Binnenrotte en leidt deelnemers langs diverse Rotterdamse highlights, straten in kerstverlichting, lichtelementen en muziekpunten door de binnenstad. Gesteund door het nodige entertainment langs het parcours zorgt dit voor een unieke, sprookjesachtige belevenis door de stad. Deelnemers ontvangen naast startbewijs en verzorging, ook een aandenken aan deze tocht.

De Stichting Vrienden van het Sophia neemt deze editie een belangrijke plek in bij het evenement. Alle deelnemers van de Rotterdam Night Walk kunnen bovenop hun inschrijving geld doneren aan het kinderthoraxcentrum in het Sophia Kinderziekenhuis. Hier worden kinderen behandeld met zeer ernstige aandoeningen aan hart, longen en luchtwegen. Zo zetten zij zich in voor de realisatie van een speciaal, zeer kindvriendelijk inspanningslab, waar de kinderen de optimale begeleiding krijgen om na een ingreep weer maximale conditie en spierkracht op te bouwen. Een goede fysieke fitheid is namelijk van levensbelang voor deze kinderen. 

De Rotterdam Night Walk is een perfect gezinsuitje op Derde Kerstdag. Er is een speciaal tarief voor kinderen en kinderen tot 6 jaar kunnen zelfs gratis deelnemen. De inschrijving is inmiddels geopend via de website van de organisatie.

Deel dit artikel