Er worden nog niet veel wandeltochten georganiseerd maar op 18 september 2021 gaat de Hunzeloop wandeltocht door! Er is groen licht gegeven door de autoriteiten voor dit Drentse wandelfestijn dat jaarlijks op de derde zaterdag van september plaatsvindt.

De organisatie en de samenwerkende partners zijn enorm blij dat de Hunzeloop wandeltocht dit jaar, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen, door kan gaan. De routes, die variëren tussen de 5 en 20 kilometer, starten op 18 september allemaal vanaf ‘t Achterom in Zuidlaren.

wandelnieuws hunzeloop 2

De Hunzeloopwandeltocht kent een eigen unieke formule. Natuur, cultuur én gezelligheid op een van de mooiste plekken van Nederland. En naast een wandeling in een mooie omgeving, is er ook ruimte voor historie. De gezelligheid begint al bij de start waar deelnemers worden verwelkomd met een kopje koffie (of thee) en een echt Drents kniepertje. De Hunzeloop wordt voor een brede doelgroep georganiseerd. Zowel geoefende als niet geoefende lopers kunnen meedoen aan dit evenement van formaat. Er is dit jaar helaas geen rolstoeltoegankelijke route. Onderweg zijn diverse rustpunten ingericht waar iets gedronken en gegeten kan worden.

wandelnieuws hunzeloop 3

In de routes van de Hunzeloopwandeltocht editie 2021 is veel afwisseling aangebracht. Ruimte, bossen, kronkelende beken en karakteristieke heidevelden; alles wat Drenthe zo mooi maakt kom je tegen. Zo worden de Gasterse Duinen, die bestaan uit een golvend heidelandschap aangedaan. Maar ook het Strubben Kniphorstbos waar al sinds de oudheid mensen wonen. Vanwege de historische rijkdom is dat gebied een archeologisch reservaat geworden. Maar ook de weidsheid van de meer recente natuur in Tuschenwater is in de route opgenomen.

Kortom het is volop genieten. Initiatiefnemer en medeorganisator van de Hunzeloopwandeltocht, Het Drentse Landschap, heeft als doel om alles wat Drenthe tot Drenthe maakt, te beschermen en te behouden. Met als doel te zorgen dat nu én in de toekomst inwoners en bezoekers kunnen genieten van een robuuste natuurlijke gezonde woon-, werk en leefomgeving waarin het ook heerlijk recreëren is, met oog en respect voor de natuur. De opbrengst van de Hunzeloopwandeltocht komt ten goede aan Het Drentse Landschap die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap.

wandelnieuws hunzeloop 4

Deelname aan de Hunzeloopwandeltocht kost 6 euro. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee. Beschermers van Het Drentse Landschap krijgen € 1,- korting op het inschrijfgeld. Dit geldt ook voor leden van de KWBN.

Voor meer informatie of om in te schrijven kun je terecht op de website van de Hunzeloopwandeltocht.

Deel dit artikel