Op donderdag 16 mei werd door Mark Sandmann de eerste paal geslagen voor de aanleg van het eerste wandelnetwerk in Hoenderloo. Hij deed dat als wethouder Recreatie en Toerisme van Apeldoorn én als vicevoorzitter van de VeluweAlliantie, de organisatie die de opdracht voor het uitrollen van een wandelnetwerk aan het Routebureau Veluwe heeft gegund.

Tegelijkertijd is de website routesopdeveluwe.nl live gegaan.

Voor het nieuwe wandelnetwerk Veluwe vormen bestaande klompenpaden, LAW-routes, streekpaden, NS-wandelingen en routes van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten de basis. Tevens worden er andere - reeds bestaande - routes aan toegevoegd. Zo worden de mooiste routes geïntegreerd en verbonden en worden oude routes, die niet goed meer worden onderhouden, gesaneerd. Zo moet voor de wandelaar een goed, overzichtelijk en flexibel wandelnetwerk op basis van knooppunten ontstaan.

En in Hoenderloo is men van start gegaan met de eerste pilot! Vóór eind juni worden er maar liefst 185 palen met 480 bordjes - zowel knooppunten als tussenverwijzingen - geplaatst, waardoor je er als wandelaar meer dan 53 kilometer kan wandelen. Volgende maand zal een tweede pilot op de Veluwe volgen.

Je kunt nu dus als wandelaar eenvoudig je route samenstellen op de nieuwe website. Hier vind je ook thematische routes, routeboekjes en praktische informatie. Om het geheel te completeren verschijnt er aankomende zomer ook nog een wandelkaart met een helder overzicht met het knooppuntennetwerk, praktische informatie, tips en horeca - en overnachtingslocaties. Dit alles komt geheel gratis beschikbaar voor elke wandelaar.

Deel dit artikel