© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De coronacrisis heeft een enorme invloed op ons dagelijks leven. Maar gelukkig kun je er wel op uit om een frisse neus te halen door een rondje te lopen. Wandelnet is erg benieuwd hoe je dit doet en ervaart. Wandelnet wil dit graag weten en vraagt je de daarvoor ontwikkelde enquete in te vullen. Het kost je slecht drie minuten!

Wandel je in deze tijd met veel beperkingen qua lichaamsbeweging nu vaker of juist minder vaak? Vul via de website van Wandelnet de korte vragenlijst in. Het is zo gebeurd. Uiteraard kun je ervan op aan dat de antwoorden volledig anoniem worden behandeld.

Met de resultaten van dit onderzoek wil Wandelnet in kaart brengen hoeveel impact de coronacrisis heeft op het wandelklimaat en het wandelgedrag in Nederland. In mei zal Wandelnet de resultaten van het onderzoek gepubliceren.

Net als tevoetonline stimuleert Wandelnet het regelmatig wandelen, uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Want, de welbekende hoogleraar neurolopsycholoog Erik Scherder zei het al in ons vorige nieuwsbericht: ‘Voldoende beweging verhoogt niet alleen de weerstand, maar ook de productiviteit en de creativiteit. En het vermindert stress en zorgt voor een beter humeur. En als klap op de vuurpijl stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen.’ Trek dus als het éven kan dagelijks je wandelschoenen aan en loop dan - vooral vanaf huis - je rondje. Je hoeft echt niet allemaal in het bos te lopen om lekker te wandelen; ook in de stad, de wijk of in een park in de buurt kun je heerlijk wandelen.

Inspiratie nodig?

Heb je wellicht inspiratie nodig voor een ommetje? Lees HIER de ervaringen van andere wandelaars.

Ga hier naar de enquete van Wandelnet.

Deel dit artikel