© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Vanaf 9 april is het als dagtoerist niet toegestaan om een dagje uit wandelen te gaan in het Limburgse Heuvelland. Dat geldt overigens ook voor fietsers en motorrijders. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg neemt deze maatregel naar aanleiding van de ervaringen van het vorige weekend.

Deze maatregel duurt tot en met 2e paasdag, maandag 13 april a.s. Inwoners van het gebied mogen overigens wel gewoon wandelen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, mits ze zich houden aan de overige afspraken.

De toegangswegen naar het Heuvelland worden in voornoemde periode op dagtoerisme gecontroleerd. Ook de overige maatregelen zoals eerder vermeld in de noodverordening in het Heuvelland blijven uiteraard van kracht; bij overtreding wordt streng opgetreden.

De sluiting geldt grofweg voor het gebied tussen de autowegen A2 (ter hoogte van Meerssen), A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden. Na het paasweekend zal er geëvalueerd worden, waarna er wordt bepaald of verlenging al dan niet noodzakelijk is.

Deel dit artikel