© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Vandaag, op woensdag 8 april 2020 ‘overhandigt’ wandelfanaat Fokko Bosker zijn zojuist van de pers gerolde wandelgids aan Rita Braam, de directeur van Gastvrije Randmeren. Zoals je zult begrijpen gaat het ditmaal over een contactloze overhandiging.

Plaats van handeling is bij de entree van het bezoekerscentrum Nationaal Landschap Arkemheen/Eemland in het stoomgemaal, aan de voet van de voormalige Zuiderzeedijk.

In de gids ‘Het Vallei en Eempad’ trekt Fokko Boster zijn wandelschoenen aan en gaat vervolgens op ontdekkingstocht in het midden van ons land. In de prachtige Gelderse Vallei en Eempolders wandelt hij door het wonderschone landschap en beschrijft hij zijn wandeltocht met daarnaast veel informatie over natuur en cultuur.

Het landschap van de Gelderse Vallei en het Eemdal is uitermate geschikt voor wandelaars: de beboste flanken van Veluwe en Utrechtse Heuvelrug met de vele hoogteverschillen, de stroomdalen, de groene weiden, monumentale dorpen en steden, het coulisselandschap, de moerassen, landgoederen en heide en talloze zandverstuivingen.

De Eem als metgezel ontpopt zich als een gids met veel verhalen. En Amersfoort fungeert als schakel tussen het glooiende landschap en het vlakke polderland. Het Vallei en Eempad knoopt al deze parels aaneen met maar liefst een totaal van 400 kilometer aan onverharde paden, landwegen en lanen.

De gids telt 240 pagina’s, is voorzien van vele illustraties en kaarten en heeft een verkoopprijs van € 19,90. De wandelgids is verkrijgbaar via de boekhandel en via de website van de uitgever.

wandelnieuws cover gids

Deel dit artikel