© foto DZT/Ben Wiesenfarth

Nieuwe routes, bestemmingen én... nieuwe ontmoetingen. De komende Fiets en Wandelbeurs op 24, 25 en 26 februari in Jaarbeurs in Utrecht biedt volop inspiratie voor het nieuwe seizoen. Duitsland staat als themaland extra in de schijnwerpers tijdens deze editie...

Wandelen is populairder dan ooit. Vele actieve vakantiegangers zullen ook in 2023 weer op pad gaan in binnen- en buitenland. En elk jaar is dit groeiende wandellegioen op zoek naar nieuwe ervaringen, routes en ontmoetingen.

Ontdek themaland Duitsland

Themaland Duitsland heeft prachtige natuurlandschappen en biedt eindeloze mogelijkheden voor actieve en ook duurzame vakanties. Met 16 nationale parken, 16 UNESCO-biosfeerreservaten en 106 natuurreservaten kent het land een grote afwisseling aan flora en fauna. Voor actieve vakantiegangers is het een top-bestemming, die je via 300.000 kilometer aan wandelpaden kunt verkennen.

Daarnaast is Duitsland dichtbij. In minder dan vier uur sta je al midden in de Duitse natuur. Door te voet, met de fiets, trein of bus te reizen, beperk je je ecologische voetafdruk. Als bestemming heeft Duitsland alles in huis voor een bijzondere en duurzame vakantie. Zo besteden veel hotels aandacht aan het milieu. Kampeer je liever? Er zijn tal van leuke (eco)campings in de natuur. In het Themaland Paviljoen op de beurs kun je kennismaken met de vele wandel- en fietsmogelijkheden bij onze oosterburen.

wandelnieuws fb beurs wandelen jonger dztaxel brunst

© foto DZT/Axel Brunst

Verrassende routes

Uiteraard ontbreken overige prachtige wandelroutes niet in het aanbod op de beurs. Genieten van een zonsondergang na een wandeltocht door de Catalaanse bergen, langs de fjorden van Denemarken struinen of lekker op pad in eigen land: er is nog een wereld aan wandelmogelijkheden te ontdekken.

Profiteer van extra korting voor onze lezers, bezoekers en volgers!

Lezers van ‘te voet’ profiteren van 5 EURO KORTING in de voorverkoop (t/m 23 februari) via deze link!

Infomarkten

Mensen ontmoeten doe je bij uitstek op de infomarkten, waar tientallen vrijwilligers klaarzitten om al je vragen te beantwoorden. Welke tent past bij een rugzaktocht, wat zijn de mooiste routes, hoe zit het met overnachten onderweg? De beste tips vind je niet op internet, maar krijg je in een persoonlijk gesprek met deze liefhebbers. Ook is er volop informatie over pelgrimsreizen in het Pelgrims Paviljoen.

Outdoor en lezingen

Snuffel ook eens rond in de stands van outdoormerken. Wandelschoenen kun je prima uittesten op het wandelparcours. Of volg bijvoorbeeld een workshop hangmatkamperen of navigeren met de smart­phone. Het lezingprogramma van de beurs telt tientallen presentaties en dompelt je onder in de avonturen en belevenissen van tientallen ­ervaren fietsers en wandelaars.

Kijk hier voor meer informatie

Deel dit artikel