De Italiaanse Alpen zijn perfect voor een hut tot hut wandelervaring! Trentino is het thuis van verschillende berglandschappen. Het staat bekend om zijn warme gastvrijheid, authentieke natuur en goed gemarkeerde aantrekkelijke routes...

De gespecialiseerde reisorganisatie IDTravel helpt je bij het kiezen van de reis die het beste past bij jouw verwachtingen en startniveau en brengt je naar de beste hotels en hutten met fijne service. Zorgeloos reizen dus. Jij maakt de wandeling; ID Travel doet de rest…

Het Nationaal Park Stelvio is een uiterst waardevol natuurreservaat, overweldigend en gevarieerd. Het staat bekend als het land van gletsjers en meren. Het ligt buiten de meest gebaande paden en verrast door de authentieke sfeer die het uitstraalt dankzij de gastvrijheid van de beheerders van de berghutten. logo tmarchio val di sole 1De hooggelegen bergpaden ademen pure rust. De landschappen van de Ortles-Cevedale-berggroep verbinden wandelaars met ‘Moeder Aarde’ zoals weinig andere landschappen dat kunnen.

wandelnieuws trention stelvio 1

IDTravel biedt verschillende­ wandeltochten aan in Nationaal Park Stelvio. De spectaculairste is ‘De tocht tussen de gletsjers van Ortles Cevedale’. De route begeeft zich op panoramische paden op een hoogte tussen 2.000 en 3.000 meter langs meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en behendige alpenmarmotten. Deze tocht is goed voor zes wandeldagen en zeven overnachtingen, een goede conditie en bergervaring zijn noodzakelijk. Ook biedt IDTravel de mogelijkheid tot verschillende varianten op en verkorte versies van deze route, minder zwaar, met uitzondering van de oversteek van gletsjers.

Wandeltochten voor gezinnen en beginners zijn er ook. ‘De tocht tussen hutten en bergboerderijen (Malghe) bijvoorbeeld. Een makkelijke route, ook geschikt voor kinderen, waar je over onder meer alpenweiden bewandelt en kinderen dichtbij koeien en andere dieren laat komen. Tijdens deze ‘Comfortwandeling/Malghe Tour’ verblijf je in berghutten met privé­kamers met badkamer en-suite.

wandelnieuws trentino sala dorigoni persone 1

De Brenta Dolomieten, in het westen van Trentino, zijn de meest woeste en buiten de gebaande paden gelegen versie van de Dolomieten. Ze staan bekend om de indrukwekkende via ferrate, een zogeheten ‘ijzeren weg’, een met staal­kabels uitgezet parcours langs een rotswand. Het paradijs voor ervaren klimmers en adrenalinezoekers, terwijl er tegelijkertijd makkelijk te bewandelen paden zijn ontwikkeld door IDTravel.

Meer informatie over de individuele huttentochten in de Dolomieten vind je op de website van IDTravel of op de speciale website huttentocht.nu.
Je kan ook telefonisch informatie inwinnen via 073 511 23 14. 

logo idtravel liggend cmyk kopie

Deel dit artikel