De 8ste editie van de Fjoertoer Egmond wordt dit jaar anders dan normaal. Jaarlijks vindt de Fjoertoer Egmond plaats op de laatste zaterdag van de maand november. Dit jaar spreidt Sportorganisatie Le Champion het evenement over twee dagen: vrijdag 27 en zaterdag 28 november 2020. Met verschillende aanpassingen zorgt Le Champion ervoor dat wandelaars op een verantwoorde manier van deze unieke wandelbeleving kunnen genieten.

De Fjoertoer Egmond zal van start gaan in kleine groepen, er wordt gezorgd voor meer spreiding op de route en na afloop zal er zal geen Fjoertoer Feest zijn. Maar één ding blijft hetzelfde: Le Champion wil deelnemers blijven verrassen met prachtige licht-, vuur- en geluidsacts, zoals er van de Fjoertoer Egmond verwacht mag worden. In goed overleg met de betrokken instanties werkt Le Champion op dit moment met veel enthousiasme aan de verdere invulling, zodat deelnemers optimaal kunnen genieten van de 8ste editie van de Fjoertoer Egmond.

wandelnieuws fjoertoer 2

Bij inschrijving kunnen wandelaars kiezen uit verschillende afstanden: 26 km, 19 km (Noord en Zuid), 14 km en de Family Fjoertoer van 6 km. De Fjoertoer Egmond gaat vanaf drie verschillende locaties van start. Deelnemers wandelen over het strand, door de duinen, bossen en sfeervol verlichte straten. Onderweg komen zij langs tal van spectaculaire acts die het evenement ieder jaar een hoge belevingswaarde geven. De enthousiaste bewoners langs de route doen er daarnaast alles aan om de passage van de wandelaars onvergetelijk te maken. Vanaf 20.00 uur is de finish voor alle afstanden op de hoofdstrandopgang bij de vuurtoren Van Speijk in Egmond aan Zee.

Family Fjoertoer Naast de Fjoertoer Egmond vindt de Family Fjoertoer dit jaar voor de 4de keer plaats. Een afstand van 6 km speciaal voor gezinnen om met hun kinderen te kunnen wandelen.

Inschrijven voor alle afstanden is mogelijk via de website van Fjoertoer Egmond.

Deel dit artikel