Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

In het Luxemburgse Echternach kwamen wandelorganisaties uit heel Europa bijeen voor de jaarlijkse vergadering van de European Ramblers Association (ERA). De organisatie wil inzetten op de promotie van het net van Europese wandelroutes, de zogenoemde E-wegen. 

E-wegen zijn lange-afstand-wandelpaden door meerdere Europese landen. Ze volgen bestaande nationale of regionale paden en voeren naast hun eigen markering ook de markering met het blauwe schildje voorzien van gele sterren.

Wandelroutes kunnen van de ERA de certificering Leading Quality Trail ontvangen. Hiermee zet de organisatie zich in voor kwalitatief hoogwaardige wandelroutes die tevens de lokale economie versterken. De huidige veertien Leading Quality Trails zijn inmiddels erg populair bij wandelaars. Meerdere routes hebben een aanvraag ingediend om het keurmerk te mogen voeren.

De ERA constateert dat het individuele wandelen in de lift zit. De ERA wil met wandelen de Europeanen aanzetten tot een actievere en gezondere levensstijl. De organisatie zal in het komende jaar aansluiting zoeken bij Europese projecten op dit gebied.

Deel dit artikel