Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zoetermeer gaat zich inzetten voor een goed voetgangersbeleid. De gemeente heeft zich aangesloten bij het Charter for Walking in navolging van de gemeenten Tilburg en Eindhoven. Het beleid gaat uit van veilig en prettig wandelen zonder barrières.

Wethouder Rosier van Zoetermeer onderstreept de betekenis van veilig en aantrekkelijk wandelen bij de stadsontwikkeling. Goede verbindingen met het openbaar vervoer zijn daarbij van belang. De gemeente heeft onlangs door de aanleg van een breed voetpad langs een drukke weg een veilige verbinding tussen een parkeerplaats en het Stadshart gerealiseerd. 'Er zullen de komende tijd meer veilige verbindingen voor voetgangers volgen. Ook bij de aanleg van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer', aldus de wethouder.

Het internationale Charter for Walking is een verklaring waarin overheden en organisaties beloven zich hard te maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars. Onder meer de steden Londen, Parijs, Sevilla, Wenen, Sydney, Teheran en Ottawa hebben het handvest ondertekend. In Nederland zet de organisatie MensenStraat zich in voor ondertekening van dit handvest door zoveel mogelijk instanties.

Deel dit artikel