© Meesterwerk van Jacob van Ruisdael
© Meesterwerk van Jacob van Ruisdael

Nederland is wereldberoemd geworden als het land van de landschapskunst. Maar hoe ziet jouw typisch Nederlandse landschap er uit? En wat willen we in deze tijd van veranderingen meenemen naar de toekomst? Dat kun je laten zien met de ‘Fotowedstrijd Landschapskunst’ van De Groene Koepel. Doe mee en wie weet… hangt jouw werk straks in een heuse tentoonstelling!

We kennen ze allemaal: de meesterwerken van Jacob van Ruisdael, Jan van Goyen en Piet Mondriaan. Hun werken hangen in de bekendste musea ter wereld: van het Louvre in Parijs tot The Metropolitan Museum of Art in New York. Uit deze schilderijen komen de karakteristieken naar voren die de identiteit van het Nederlandse landschap sterk bepalen. Nu krijg je zelf de kans om met deze fotowedstrijd jouw eigen ultieme meesterwerk van het Nederlandse landschap te laten zien.

Nederland kent een zeer divers landschap. Het is een toegankelijk erfgoed met een enorme vertelkracht. “Als je meedoet met deze fotowedstrijd krijg je de kans om je eigen verhaal en kijk op het landschap te delen met anderen”, vertelt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel. De fotowedstrijd is onderdeel van het project ‘Natuurlijk Cultuurrijk’, waarmee de organisatie de verborgen verhalen achter het landschap poogt te ontsluiten.

Meedoen aan de wedstrijd is eenvoudig. Fotografeer een plek die dierbaar voor je is en die volgens jou ook nog eens een karakteristieke Nederlandse plek weergeeft. Fotoshoppen is toegestaan, een collage te maken of zelfs de foto te ‘mergen’ met een ander mag ook, zolang je eigen foto maar de basis blijft. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury van ware professionals uit de Nederlandse fotografie- en kunstwereld en uit de landschapsarchitectuur en ruimtelijke ordening. De winnende inzendingen krijgen o.a. een plek op de tentoonstelling op het Congres Natuurlijk Ondernemen op 29 oktober 2020. Meedoen kan t/m 19 september 2020 via de website van De Groene Koepel.

Kijk voor meer informatie op de website van De Groene Koepel.

Deel dit artikel