© foto Roelof Feringa
© foto Roelof Feringa

Op 9 maart 2020 kondigde premier Rutte voor het eerst aan dat we geen handen meer mochten schudden; in de weken erna werden de regels omtrent het coronavirus verder aangescherpt. Precies twee maanden later lanceert de organisatie van het Pronkjewailpad het Pronkjewailspel.

Het is een spel waarmee iedereen thuis kan bewegen en tegelijkertijd op een verrassende manier Groningen kan ontdekken. Het Pronkjewailspel wordt op 9 en 10 mei 2020 geopend met een unieke ‘Nationale Thuiswedstrijd’. Tijdens dit feestelijke openingsweekend leggen deelnemers zoveel mogelijk kilometers af met het Pronkjewailspel. Naast het thuis bewegen ondersteun je ondernemers in de vrijetijdssector in Groningen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het Pronkjewailpad is een populair langeafstand wandel- en fietspad door Groningen, opgedeeld in een Noordroute (250 km) en een Zuidroute (350 km). Deelnemers moeten in elk dorp op de route een stempel halen. Ruim 280 lokale ondernemers en andere toeristische, recreatieve en culturele (TReC) organisaties in Groningen zijn stempelpost op het Pronkjewailpad.

Coronacrisis

Het overgrote deel van de Pronkjewailpad stempelposten – met name horecagelegenheden en culturele organisaties – wordt hard geraakt door de huidige coronacrisis. Bovendien kunnen wandelaars vanwege diezelfde coronacrisis het Pronkjewailpad niet bewandelen, terwijl bewegen juist zo goed voor je is. Daarom biedt de organisatie het Pronkjewailpad nu aan door middel van het Pronkjewailspel.

Pronkjewailspel

Je leest alle ins en outs van het Pronkjewailspel op de speciale webpagina van onze website.

Er hebben zich inmiddels al ruim 100 deelnemers aangemeld voor het openingsweekend. Wil je ook meedoen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zijn maar liefst 110 prachtige prijzen te verdienen! Na het openingsweekend blijft het Pronkjewailspel gratis beschikbaar in de App- en Playstore.

Deel dit artikel