© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

In Friesland - de gelukkigste provincie van Nederland - vind je meer dan voldoende rust, ruimte en vrijheid. Niet alleen voor watersportliefhebbers, maar ook voor wandelaars is er veel te ontdekken: langs het strand, in de bossen of in het open weidelandschap.

Veel redenen om bijvoorbeeld het komende najaar eens een tripje naar bijvoorbeeld de Friese waddeneilanden te maken om een aantal heerlijke (wandel)geluksmomentjes op te doen. Wij geven je alvast tips die dit najaar zeer de moeite waard zijn.

Winterwadlopen

Trek eens richting de eilanden om te ‘winterwadlopen’ bijvoorbeeld, een unieke belevenis vanaf Schiermonnikoog en Ameland. Wandelen over de bodem van de zee kan óók in het najaar en in de winter. Onder begeleiding van een ervaren gids wandel je over het drooggevallen Wad. En dat is op sommige momenten best een pittige uitdaging. Maar als je dan eenmaal in alle stilte over de blubberige bodem van de zee loopt, is het al die moeite meer dan waard. Winterwadlopen kan van oktober tot en met april.

Meer informatie kun je bijvoorbeeld vinden op de website van Wadgids of de website van Dijkstra Wadlooptochten.

Kunstmaand Ameland

Ook zeer de moeite waarde is de ‘Kunstmaand’ op Ameland. In november wordt op dit eiland ieder jaar de Kunstmaand georganiseerd. Een heel populair evenement dat kunstliefhebbers en andere bezoekers uit alle streken trekt. Ook voor wandelaars is deze week een mooie ervaring, want het eiland is in de herfst adembenemend mooi. En naast je mooie wandeltochten word je als extraatje in november de hele maand door getrakteerd op films, exposities, muziekoptredens en proeverijen. Het thema van 2020 is ‘Langzaam’. De Kunstmaand loopt van 1 november t/m 30 november

Meer informatie kan je vinden op de website van Kunstmaand Ameland.

 

Deel dit artikel