Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De provincie Friesland en 14 Friese gemeenten hebben het Charter for Walking ondertekend. Met dit manifest willen zij zich hard maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars.

Gedeputeerde Michiel Schrier van de provincie Friesland en de wethouders van 14 Friese gemeenten hebben de overeenkomst in Drachten ondertekend.

Lopen en wandelen moet in Friesland nog aantrekkelijker worden. Voetgangers moeten overal kunnen komen en er moeten goede voorzieningen zijn. 'Als provincie vinden wij wandelen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en goed voor het milieu', stelt gedeputeerde Michiel Schrier. 'Met dit manifest stimuleren wij het wandelen in de provincie en dragen we ook nog eens bij aan de verkeersveiligheid.'

Het internationale Charter for Walking is een verklaring waarin overheden en organisaties beloven zich hard te maken voor de belangen van voetgangers en wandelaars. Ook de steden Londen, Parijs, Sevilla, Wenen, Sydney, Teheran en Ottawa hebben het handvest eerder al ondertekend. In Nederland zet de organisatie MensenStraat zich in voor ondertekening van dit manifest door zoveel mogelijk instanties. Wandelnet ondersteunt dit initiatief. De gemeente Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer verbonden zich eerder aan het manifest.

Deel dit artikel