Winter in Salland © foto Shutterstock

De winter komt heeft zich inmiddels nadrukkelijk gemeld en daarom hebben de boswachters van Natuurmonumenten voor jou een aantal fraaie winterwandelingen op een rijtje gezet waar je in dit jaargetijde heerlijk kan wandelen én onderweg een horecagelegenheid kan aandoen. Neem het lijstje door en doe er je voordeel mee. Want ook in de winter is het fijn om buiten te zijn…

Woeste Route Salland, 16.3 km

Wandelschoenen aan, rugzak om en gaan! Een ruige dagwandeling over het heuvelachtige en afwisselende en Landgoed De Sprengenberg. Het landgoed maakt deel uit van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug Twents Reggedal.

Sint-Pietersberg, 10 km

Een winterse rondwandeling over het imposante plateau van de Sint-Pietersberg. Je geniet er van de fraaie, winterse uitzichten over de Maasvallei en het Jekerdal. En niet te vergeten de Oehoe-vallei, het domein van de grootste uil van Europa. Beneden in de ENCI-groeve kun je in het weekeinde goed terecht voor eten en drinken (bij bistro Hoffmanni).

Landgoed Hackfort, 5 km

Een korte, gevarieerde wandeling van 5 km door een typisch Achterhoeks landschap. Je vind hier nog akkers met houtwallen, hakhoutbosjes en poelen. Oude boerderijen, een watermolen en een kasteel maken het plaatje compleet. Na de rondwandeling kun je bij de Keuken van Hackfort, de brasserie in het gerestaureerde koetshuis, terecht voor een drankje of en hapje.

Kaapse Bossen, 5 km

Een korte wandeling van 5 kilometer over lanen en bospaadjes in de Kaapse Bossen bij Doorn. Behalve de fraaie bossen zijn er ook mysterieuze objecten te zien, zoals de stenen tafel en de Doornse kei. En niet te vergeten uitkijktoren De Kaap. De Kaapse Bossen liggen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt van Driebergen tot Rhenen. Bij Chalet St. Helenaheuvel kan je terecht voor eten en drinken.

Veluwezoom, 5 km

Hier wandel je over statige beukenlanen. Je zult je verwonderen over de sporen van de talloze wilde zwijnen die er leven.  Vooral 's nachts wroeten ze de bodem om op zoek naar voedsel. Bij de Carolinahoeve kun je onderweg pauzeren voor een drankje of iets te eten.

Meer winterwandeltochten vind je op de website van Natuurmonumenten

 

Deel dit artikel