Omgeving Westerwolde © foto Shutterstock
Omgeving Westerwolde © foto Shutterstock

Welke gemeente in Nederland wordt Wandelgemeente van het Jaar in 2020? Overal in Nederlandse gemeenten worden wandelpaden, ommetjes, kuiertochten, thematochten en knooppuntenroutes uitgezet. Wandelkrant ‘te voet’ beoordeelt jaarlijks de betreffende gemeenten op wandelvriendelijkheid.

De gemeenten Berg en Dal in Gelderland, Westerwolde in Groningen en Winterswijk in Gelderland zijn dit jaar genomineerd op basis van een enquete over de wandelvriendelijkheid onder alle gemeenten in Nederland. In de komende maand worden de gemeenten ter plaatse getest door de verslaggevers van ‘te voet’, die de mooiste wandeling in de gemeente zullen lopen en vervolgens gemeente én route zullen beoordelen op diverse criteria.

Daarna volgt er vanaf 1 april 2020 een periode van ongeveer 6 weken dat er publieksstemmen kunnen worden uitgebracht via tevoetonline.nl. Na het sluiten van de periode worden de stemmen geteld en is het aan de vakjury, bestaande uit de hoofredacteur, de uitgever en een onafhankelijke medewerker van te voet (dus niet één van de verslaggevers die een genomineerde gemeente heeft beoordeeld), om te bepalen wie in 2020 mag worden gekroond tot ‘Wandelgemeente van het Jaar’.

Deel dit artikel