Bewonder het veelzijdige uitzicht in de Palts © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH / Dominik Ketz
Bewonder het veelzijdige uitzicht in de Palts © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH / Dominik Ketz

Als je wilt wandelen in de Palts, dan kun je kiezen uit een groot aanbod. Korte routes over een relatief vlak parcours voor een ontspannen wandeling of juist veeleisende dagtochten. Ook zijn er drie langeafstandswandelpaden, die een lengte hebben van 114 tot 172 kilometer.

Er zijn meerdaagse wandelroutes, nog veel meer dagtochten en relatief korte wandelingen van zes tot acht kilometer. Tevens kun je over wandelpaden naar de aangrenzende Elzas wandelen. 

Palts wandelmenu

Het ‘Palts wandelmenu’ brengt je heel dicht bij de Pfalz en haar bevolking. De positieve levenshouding van de mensen die hier wonen zal je al wandelend ervaren. Want op alle 48 kwaliteitspaden zijn er momenten van plezier in overvloed. Of het nu is bij de vele hutten en restaurants langs de route, de kleine winkeltjes en streekproducenten onderweg of op één van de vele wijnfestivals waar je in de zomermaanden aan het einde van de wandeling toevallig verzeild raakt. Ons advies: gewoon wat langer blijven zitten! Onder begeleiding van enthousiaste gidsen kun je natuurlijke- en culinaire hoogstandjes ontdekken. Bijvoorbeeld tijdens een tocht naar de amandelbloesem, maar ook in de rest van het jaar. In het nieuw verschenen online magazine over het ‘Palts wandelmenu – Palts persoonlijk’ wordt je dichter naar het regiogevoel geleid. Je ontdekt hoe de Palts er uit ziet en hoe de aard van de mensen er is. Laat je prettig  inspireren voor je volgende verblijf in de Palts, een heerlijk vakantiegebied en fijn dichtbij.

Mooiste wandelroute van Duitsland 2020

Het Dahner Felsenland was de eerste wandelroute die in de Palts als ‘premium wandelgebied’ werd bekroond. Niet erg verwonderlijk dat er in de categorie hele en halve dagtochten momenteel twee wandelroutes uit de regio in de race zijn voor de titel ‘Mooiste wandelroute van Duitsland 2020’. De paden die meedingen naar de titel zijn de Hauensteiner Schusterpfad en de Pirmasenser Teufelspfad. 

rp 03092020 paltsrlp2Uitzicht op burcht Triffels bij Annweiler in de Palts © Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH / Dominik Ket

Paltse hooglanden 

Kasteelwandelpaden, zoals de Annweilerer of Leininger Burgenweg, zijn uitermate geschikt voor het hele gezin. In dit opzicht is een reis naar de Paltse hooglanden zeker de moeite waard. Een bijzonder mooie kwaliteitswandelroute is de 62,2 kilometer lange Veldenzwandelroute tussen Burg Lichtenberg  - daar bevindt zich een jeugdherberg - en de Veldenz-stad Lauterecken, een van de zes wandelpaden in Europa die het certificaat ‘Leading quality Trail - best of Europe’ mag dragen. Meer informatie vind je op deze website.

Meer informatie over wandelen aan de Palts kun je vinden op de Nederlandstalige website van Rijnland Palts.

Deel dit artikel