© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Het nieuw geopende Berkelpad is een wandeling van meer dan 150 kilometer, verdeeld over twaalf etappes. De route loopt vanuit Zutphen langs het mooie riviertje de Berkel naar Billerbeck in Duitsland.

Wandelen over het Berkelpad is een prettige en afwisselende ervaring en tevens een kennismaking met het oorspronkelijke Saksische landschap van de Achterhoek en het daaraan grenzende Westfalen. De route is ongemarkeerd; de etappes kan je lopen aan de hand van een routebeschrijving. Het Berkelpad begint bij de monding in het fraaie plaatsje Zutphen. Vervolgens wandel je stroomopwaarts naar de brongebieden in de buurt van het stadje Billerbeck in Duitsland.

Tijdens de route doe je verschillende historische ‘Berkelstadjes’ aan. In elke etappeplaats zijn er meer dan voldoende overnachtingsmogelijkheden. Je kan de route lopen als een aaneen gesloten meerdaagse wandeling, maar je ook een deel bewandelen en later terugkomen voor het vervolg. Elk plaats is namelijk ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

De routebeschrijving van het Berkelpad kun je vinden op Wandelzoekpagina.

Deel dit artikel