wandelnieuws  gletsjer klimaatverandering
© foto Shutterstock

Dat Equip, eigenaar van de bekende outdoormerken Rab en Lowe Alpine, werk maakt van het bereiken van de Net Zero status in 2030 hebben we je al eerder gemeld. Equip neemt iedereen, die is geïnteresseerd in een betere wereld en daarmee in het stoppen van de klimaatveranderingen, daar graag in mee.

Daarom word je uitgenodigd voor het gratis online webinar ‘Gletsjers van de Alpen’, geleid door de gerenommeerde Europees alpinisme- en buitenfotograaf Bernd Ritschel.

Wanneer en hoe laat?

Het webinar vindt plaats op 18 februari om 18.00 uur (in het Duits) en om 20.00 uur (in het Engels).
Het webinar wordt gestreamd als als een Facebook Live-evenement:

Duitstalig webinar: 18 februari, 18.00 uur CET via Facebook 

Engelstalige webinar: 18 februari, 20.00 uur GMT via Facebook 

Waar gaat het over?

Als bergbeklimmer en fotograaf is Lowe Alpine- en Rab-ambassadeur Bernd Ritschel al meer dan 30 jaar getuige van de schoonheid van de bergen en van hun kwetsbaarheid; Bernd's beschouwingen over het proces van het maken van die beelden benadrukken de gevolgen van klimaatverandering en de noodzaak van onmiddellijke actie meer dan ooit tevoren. Meer informatie over het werk van Bernd vind je op zijn website. 

Het Equip-team ziet de gevolgen van klimaatverandering in de landschappen die worden verkend. Want het buitenleven zit in hun DNA. De liefde en respect voor de natuur is echt, de bergen zitten in hun bloed. Het bedrijf, merk en werknemers hebben er altijd naar gestreefd om het juiste te doen in hoe we het leven inrichten. Daarom hebben ze besloten om te handelen. Om nú te handelen.

Samen de schouders eronder

De gevolgen van klimaatverandering een halt toeroepen en omkeren, dat kan je niet alleen. Er moet worden samengewerkt. Om dit onder de aandacht te brengen, wordt - na de diavoorstelling van Bernd - een fotowedstrijd gestart met als thema “herinneringen aan de bergen en gletsjers”.  Tevens doet Equip een oproep tot toezeggingen om deze spectaculaire locaties te helpen behouden voor toekomstige generaties. De winnaars van de wedstrijd worden geselecteerd door Bernd en het Equip-team en worden in een later stadium publiekelijk getoond op een tentoonstelling. Blijf op de hoogte voor meer informatie via Facebook en Instagram.

Deel dit artikel